Şeftali, kayısı ve mango
Bu leziz içecek çabucak enerji verir.
Doğal olarak fruktoz yönünden zengin olan bu içecekteki şeftali
ve kaysı, fosfor ve B5 vitamini içerir. Yemeklerden daha verimli
enerji almanızı sağlar. Mango beta-karoten yönünden zengin olduğu
gibi demir de içerir. Eğer kendinizi çok yorgun hissediyorsanız,
taze kayısıya göre daha fazla fruktoz, beta-karoten, potasyum
ve demir içeren ve şahane bir enerji kaynağı olan kuru kayısıyı
tercih edin.
Tarifi
3 şeftali, dörde bölünmüş ve
çekirdeği çıkarılmış,
2 adet kayısı, ikiye bölünmüş
ve çekirdeği çıkarılmış,
1 adet mango, kabuğu
soyulmuş, çekirdeği
çıkarılmış ve dilimlenmiş.
Karışımınızı bir meyve sıkacağı
yardımıyla sıkın, elde ettiğiniz
suyu hemen tüketin.
Besin değeri tablosu
Vitaminler B2, B3, B5, C, E,
beta-karoten, folik asit,
kalsiyum, potasyum, demir,
magnezyum, fosfor, çinko,
bioflavonid, doğal amino asitler.