İçli Köfte Nasıl Yapılır? Adım Adım İçli Köfte Tarifi ve Püf Noktaları

Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden içli köfte bulgur ile etin birleşmesinden oluşan lezzetli bir tarif. Sizler de evinizde kolaylıkla deneyebilirsiniz. Peki içli köfte nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? Adım adım içli köfte yapılışı...

İçli Köfte Nasıl Yapılır? Adım Adım İçli Köfte Tarifi ve Püf Noktaları

KAÇ KİŞİLİK

5 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

40 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

10 dakika

KALORİ

350

Levant mutfağında  da sıkça tüketilen içli köfte, Türkiye'nin pek çok ilinde, özellikle  de Bitlis, Osmaniye, Sivas, Kahramanmaraş, Tunceli, Elazığ, Malatya, Mardin, Diyarbakır, Hatay, Kilis, Gaziantep, Adana, Şanlıurfa ve Adıyaman'da yapılır.  Şanlıurfa, Gaziantep gibi bazı illerin kente özgü içli köfte tarifleri coğrafi işaret almıştır. İçli köfteye kimi yörelerde  yuvarlak, kimi yerlerde oval biçimde şekil verilir. Bazen haşlanarak yapılan köfteler kimi zamansa kızartılıyor.  Oruk adıyla da bilinen içli köfteyi tek başına bir ana yemek gibi servis edebileceğiniz gibi ara sıcak olarak da sofralarınızda bulundurabilirsiniz. 

 (Somon köftesi tarifi ve ayvalı fırın köfte tarifine de bakabilirsiniz).

İçli Köfte İçin Malzemeler (Dış için)

  • 3 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 1
  • 5 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1
  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

(Harç için)

  • 500 gr kıyma
  • 3 adet soğan
  • 1
  • 5 su bardağı ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber

İçli Köfte Tarifi adım adım yapılışı

1 Soğanlar küçük yemeklik doğranır, yağ tavaya alınır ve ısınan tavada soğanlar kavrulur.
2 Kıyma eklenerek kavrulmaya devam edilir.
3 Salça ilave edilir.
4 Baharatlar eklenerek altı kapatılır.
5 İçli köfte için bulgur ve irmiğe su eklenir ve şişene kadar beklenir.
6 Ardından bütün malzeme eklenerek kıvam alana kadar 15-20 dakika yoğurulur.
7 Eller yıkanır ve hafif sulu bırakılır. Hamurdan yuvarlak bezeler oluşturulur. O bezelere parmak yardımı ile çukurlar açılır. İçerisine harç koyulur ve kapatılır.
8 Bu şekilde hamur ve harç bitene kadar devam edilir.
9 Sıvıyağ tavaya alınır ve kızdırılır. Kızgın yağda içli köfteler pişirilir ve servis edilir. Afiyet olsun!