Islak hamburger tarifi nasıl yapılır? Adım adım evde ıslak hamburger yapımı
Sevilen sokak lezzetleri arasında bulunan ve bir defa yiyenlerin asla vazgeçemediği ıslak hamburgeri evde denemeye ne dersiniz? Peki, ıslak hamburger nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ıslak hamburger tarifi Lezzet mutfak şefi Başak Öngel'den geliyor...
KAÇ KİŞİLİK
6 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
40 dakikaKALORİ
318Sokak lezzetleri arasında yer alan ıslak hamburger uzun süredir Türkiye'de de sevilen lezzetler arasında. Hem pratik hem de lezzetli ıslak hamburger evde de kolaylıkla yapılabilir. İşte ıslak hamburger tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Islak hamburger tarifi için malzemeler
- 6 adet hamburger ekmeği
Sos için;
- 5 adet domates
- rende
- 3 diş sarımsak
- rende
- 3 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Köfte için;
- 400 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- rende
- 3-4 diş sarımsak
- rende
- 2-3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 3-4 dal maydanoz
- ince kıyılmış
- Tuz
- Karabiber
Islak hamburger tarifi adım adım yapılışı
1
Köftesi için, kıyma soğan ve sarımsak ekleyin, yoğurun.
2
Kalan köfte malzemelerin ekleyin ve iyice yoğurun. 6 adet hamburger köftesi yapın. Porsiyonlara ayırın.
3
Sıcak tavada köftelerinizi pişirin.
4
Sos için, domatesleri rendeleyin. Domates, ketçap, domates salçası ve sarımsağı ilave edin.
5
Tuz ve karabiber serpiştirip sosu kaynamaya bırakın.
6
Kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp sosu hafif kalın bir kıvam alana kadar pişirmeye devam edin.
7
Blenderdan geçirin.
8
Ekmekleri ortadan ikiye kesin ve ekmeklerin iç kısmını sos ile ıslatın.
9
Köfteleri ekleyin. Buhar tencerelerinize hamburgerlerinizi yerleştirin.
10
Sos ile hamburgerlerin üzerini de ıslatın.
11
Buharda iyice yumuşadıktan sonra sıcak servis edin. Afiyet olsun.