Ispanaklı börek nasıl yapılır? Ispanaklı börek tarifi, malzemeleri, yapılışı
Sabah kahvaltıları veya çayın yayında peynirli, kıymalı böreklere alternatif arayanlar için ıspanaklı börek bir çeşit olabilir. Peki, ıspanaklı börek tarifi evde nasıl yapılır? İşte Ispanaklı börek tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
KAÇ KİŞİLİK
7 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
30 dakikaKALORİ
155Ispanaklı börek için gerekli malzemeler
- 3 adet yufka
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 bağ ıspanak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 100 gr beyaz peynir
- Tuz
- karabiber
Sosu için
- 3 çay kaşığı nişasta
- 2/3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
Ispanaklı börek tarifi adım adım yapılışı
1
Harç için tavaya yağ alınır ve içerisine yemeklik doğranan soğan eklenerek kavrulur.
2
Salça eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur.
3
Yıkanan ve doğranan ıspanak eklenerek pişirilir.
4
Baharatlar ve peynir eklenir.
5
Sos için olan malzemeler bir kapta karıştırılır.
6
Yufka açılır içerisine sos sürülür ve her yerine harç dağıtılarak yuvarlanır.
7
Bu şekilde bütün yufkalar hazırlanır.
8
180 derece fırında 30 dakika pişirilir.