İtalyan Focaccia Ekmeği nasıl yapılır? Merve Çataklı Arslan’ın tarifi...
Pizza görünümlü tadına doyamayacağınız nefis focaccia ekmeği nasıl yapılır?
KAÇ KİŞİLİK
6 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
30 dakikaKALORİ
249Sosyal medyada tariflerini keyifle takip ettiğimiz Merve Çataklı Arslan’dan hem öğünleriniz hem de çay saatleriniz için nefis İtalyan ekmeği focaccia tarifi.
Hazırlayan: Selen Tanyeri
Tarif&Fotoğraf: Merve Çataklı Arslan
Focaccia hamuru için malzemeler
- 3 su bardağı un
- 15 adet doğranmış siyah zeytin
- 15 adet doğranmış yeşil zeytin
- 15 gr kuru maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (dilerseniz arttırabilirsiniz)
- Tuz
- Kuru kekik
Not
İtalyan ekmeği focaccia tarifi adım adım yapılışı
1
Bir kap içinde ılık suyu, mayayı, ve çeyrek çay bardağı zeytinyağını iyice karıştırın.
2
Üzerine unu ve tuzu ilave edip güzelce yoğurun.
3
Üzerini temiz bir bezle kapatın, 45 dakika kadar çok soğuk olmayan bir ortamda mayalanmaya bırakın.
4
Daha sonra altını yağladığınız yanmaz cam tepsiye hamuru alın ve doğranmış zeytinler ile sarımsak tozunu hamura ekledikten sonra iyice karıştırın.
5
Ardından kaba hamuru yayın ve parmaklarınızla bastırarak hamuru düzeltin. Hamurun üzerine kalan çeyrek çay bardağı zeytinyağını ve kekiği iyice yedirin ve zevkinize göre süsleyin.
6
Önceden ısıtılmış, 180 derecelik fırında, 25-30 dakika kontrollü bir şekilde üzeri kızarana kadar pişirin.