İzmir bombası nasıl yapılır? Pratik İzmir bombası tarifi
İzmir bombasını yemek için İzmir'de olmak şart değil, her nerede olursanız olun yapacağınız İzmir bombası tatlısı sizi küçük İzmir turuna çıkartacak! Gelin İzmir bombası tarifi nasıl yapılır bir bakalım. Yemek sitesi Lezzet editörü Başak Öngel, Elele okurları için İzmir bombası tarifini yazdı
KAÇ KİŞİLİK
8 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
6 dakikaKALORİ
200İzmir Bombası tarifi özellikle son yıllarda internette daha fazla aranan bir tarif... İzmir Bombası tarifinin ardından Elmalı Kurabiye tarifimize de bakabilirsiniz.
İzmir Bombası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 260 gr un
- 30 gr nişasta
- 20 gr şeker
- 5 gr vanilya
- 50 ml sıvıyağ
- 160 ml su
- 1 çimdik tuz
- Sürülebilir fındık kreması
İzmir bombası tarifi adım adım yapılışı
1
Sıvıyağ ve su bir kapta çırpma teli yardımıyla karıştırılır.
2
Ayrı bir kapta un, tuz, şeker ve nişasta harmanlanır.
3
Sıvı karışıma eklenerek yoğurulur.
4
Hamur 20 dakika dinlendirilir.
5
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturulur. Her bezeyi merdane yardımı ile açarak içine kaşıkla ya da sıkma torbasıyla çikolata koyulur.
6
Bohça şeklinde kapatılır, fazla hamur koparılır.
7
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 7 dakika pişirilir. Afiyet olsun!