Kabak carpaccio tarifi nasıl yapılır? Arda Türkmen'in tarifi
Italyan mutfağından bir lezzet carpaccio! Bir de onu hem lezzetli hem de az kalorili ve sağlıklı hale getirmeye ne dersiniz? Kabakla denenen bu kabak carpaccio tarifine bayılacaksınız. Arda Türkmen kabak carpaccio tarifini hazırladı...
KAÇ KİŞİLİK
6 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
0 dakikaKALORİ
95Gerekli malzemeler
- 2 adet kabak
- 4-5 dal dereotu
- 4-5 dal taze nane
- 4-5 dal maydanoz
- 1 limonun suyu ve limon kabuğu
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Deniz tuzu
- 100 gr tulum peyniri
- 1 adet chili biberi
Kabak carpaccio tarifi adım adım yapılışı
1
Kabakların kabuklarını soymadan bir mandolin yardımıyla yuvarlak ve ince doğrayın.
2
Bir servis tabağına dilimin bir kısmı diğerinin biraz üstüne gelecek şekilde dizin.
3
Limon suyu, zeytinyağı ve tuz ile dizdiğiniz kabakları baharatlandırın. Dereotu, maydanoz ve nane yapraklarını kabakların üzerine serpiştirin.
4
Tulum peynirini elinizle kopararak parça parça koyun.
5
Chili biberini incecik kıyarak serpiştirin. Limon kabuğunu rendeleyin ve üzerine serpiştirin.
6
En son bir parça tuz, limon suyu ve zeytinyağı gezdirerek servis yapabilirsiniz.