Kabarık omlet tarifi nasıl yapılır? Yapılış aşamaları
Kabarık, pofuduk bir omlet yapmaya ne dersiniz? Farklı bir kahvaltı sunumu arıyorsanız bu pofuduk omlet tarifine mutlaka bakmalısınız: İşte kabaran pofuduk omlet tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaladı...
KAÇ KİŞİLİK
1 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
10 dakikaKALORİ
30Hem yumurta akı hem de yumurta sarısı, proteinler, vitaminler ve mineraller de dahil olmak üzere çeşitli besinler açısından zengindir. Sarısı, yağda çözünen vitaminler (D ve E vitaminleri gibi) ve esansiyel yağ asitleri içerir; proteinin çoğu ise yumurtanın beyazında bulunur.
Pofuduk omlet için gerekli malzemeler
- 5 büyük yumurta akı
- 3 büyük yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- bir tutam tuz
- bir tutam karabiber
KAVHALTI HAKKINDA
Kabarık omlet tarifi adım adım yapılışı
1
Yumurta aklarını ve sarılarını iki ayrı kapta ayırın. Yalnızca 3 yumurta sarısına ihtiyacınız olacak, bu nedenle diğer 2 tanesini başka bir kullanım için ayırın.
2
Yumurta sarılarını homojen ve rengi açılana kadar çırpın. Kenara koyun.
3
Yumurta aklarını büyük bir kaseye aktarın ve üç katına ve orta tepelerle beyaz olana kadar çırpın.
4
Yumurta sarılarını, tamamen karışana kadar dikkatlice yumurta aklarına katlayın.
5
Yumurta karışımını kapaklı orta boy yapışmaz tavaya dökün. Orta-düşük ısıda, omletin altı sertleşene kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
6
Omletin her iki tarafını kaldırın ve bir yemek kaşığı tereyağı koyun.
7
Tavayı kapatın ve 5 dakika daha veya omletin üstü kabarana kadar pişirin.
8
Tavanın kapağını açın ve tabağınıza servis edin. Afiyet olsun!