Kadın budu tarifi nasıl yapılır?

Balkan ülkelerinde de popüler olan kadın budu köfte akşam yemekleride çok lezzetli bir yemek olmaya aday. Izgara olarak pişirilen kadın budu köfte nasıl yapılır? İşte kadın budu köfte için tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılış aşaması...

Kadın budu tarifi nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

250

Kadınbudu tarifi için gerekli malzemeler

  • 500 gr köftelik kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı galeta unu
  • 2-3 yemek kaşığı un
  • Sıvıyağ

Kadın budu tarifi adım adım yapılışı

1 Kıyma ikiye bölünür, yarısı sıcak tavada ince yemeklik doğranmış soğanla birlikte kavrulur.
2 Bir kapta çiğ kıyma, kavrulmuş kıyma, yumurta, pirinç ve baharatlar eklenerek yoğurulur.
3 Bir kaba yumurta kırılır ve çırpılır. Un ve galeta unu koyulur. Hazırlanan ve şekil verilen köfteler önce una ardından yumurtaya en son galeta ununa bulanarak kızgın yağda kızartılır.
4 Sıcakken servis edilir. Afiyet olsun.