Karabuğday kahvaltısı tarifi nasıl yapılır? Hem besleyici hem lezzetli
Hafta sonu demek kahvaltı demek! Fakat her zaman aynı kahvaltıyı yapmaktan sıkıldınız mı? Sizler için Elele arşivinden Edwina Sponza'dan çok besleyici karabuğday kahvaltısı tarifimiz var! Hem besleyici hem de lezzetli karabuğday kahvaltısı nasıl yapılır diyorsanız İşte tarif...
KAÇ KİŞİLİK
1 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
5 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
5 dakikaKALORİ
90Elele, pandemi günlerinde ünlü şef ve yemek kitabı yazarlarından sağlıklı, bağışıklığı güçlendirecek tarifler almıştı. Sosyal mesafeli 50 tarif arasında Edwina Sponza'nın karabuğday kahvaltısı tarifi de vardı. Hazırsanız başlayalım... (Diyet kahvaltı tabağı tarifleri haberimiz de ilginizi çekebilir)
Karabuğday kahvaltısı tarifi için gerekli malzemeler
- 1 su bardağı badem sütü
- 1 çay bardağı haşlanmış karabuğday
- 1 yeşil elma
- 4 ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
Karabuğday kahvaltısı tarifi nasıl yapılır? Hem besleyici hem lezzetli adım adım yapılışı
1
Sütü ufak bir tencereye dökün ve karabuğdayı ekleyin
2
Orta ateşte kaynamaya başlayınca elmayı kabuğuyla rendeleyerek tencereye ekleyin
3
Yumuşak lapa kıvamına gelene dek pişirin. İri doğranmış cevizi ve en son da tarçını ekleyip karıştırın.