Karamelize soğan nasıl yapılır? Adım adım karamelize soğan tarifi
Makarnalarda, mezelerde, et yemeklerinde, sandviçlerde, ev yapımı hamburgerlerde karamelize soğan oldukça sık kullanılıyor. Sizler de bu lezzeti mutfaklarınızda denemek isterseniz adım adım karamelize soğan tarifimize bakabilirsiniz...
KAÇ KİŞİLİK
2 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
40 dakikaKALORİ
58Birçok vitamini içerisinde barındıran soğan sotelenip karamel rengini aldığında bambaşka bir lezzete dönüştürüyor. Et yemeklerinizin yanında veya hamburgerinizin içind kullanabileceğiniz; yapımı da oldukça kolay karamelize soğan tarifi Lezzet mutfak şefi Başak Öngel'den geliyor...
Karamelize Soğan Tarifi için Malzemeler
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karamelize Soğan Tarifi adım adım yapılışı
1
Soğanları piyazlık şekilde doğrayın.
2
2 kaşık yağ ile birlikte soğanları düşük ateşte pişirmeye başlayın.
3
Yumuşadıktan sonra şeker ilave edin ve düşük ateşte renk alana kadar pişirmeye devam edin.
4
Renk aldıktan sonra isterseniz baharat ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.