Karışık Turşu Tarifi Evde Nasıl Yapılır? Adım Adım Karışık Turşu Yapımı
Turşu, yemeklerin yanında aperatif niyetine yaz kış tüketilen vazgeçilmez yiyecekler arasında yer alıyor. Peki karışık turşu nasıl yapılır? Püf noktaları neler? Turşu yapmayı düşünenler ve tarif arayanlar için işte adım adım evde karışık turşu yapımı...
KAÇ KİŞİLİK
10 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
25 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
0 dakikaKALORİ
10Turşu en yaygın şekliyle tuz, sirke ya da limon suyu eklenerek hazırlanmış salamura suyu içinde bekletilerek tamamlanan bir tür aperatif yiyecek. Acılı ve acısız turşuların yanı sıra hemen hemen her sebzeden ve meyveden turşu yapmak da mümkün. Turşu iştah açıcı özelliği, C vitamini açısından zengin olması, yararlı bakteriler bulundurması ve kolesterolü düşürücü özelliğiyle çok sağlıklı bir gıda. ( Limon turşusu tarifi ve salatalık turşusu tarifine de göz atabilirsiniz.)
Turşu Tarifi İçin Malzemeler
- ½ adet küçük boy lahana (doğranmış)
- 1/3 adet orta boy karnabahar (çiçeklerine ayrılmış)
- 10 adet kornişon salatalık
- 5 adet küçük yeşil domates
- 2 adet havuç (doğranmış)
- 1 baş sarımsak
- Kereviz sapı
Turşu Suyu İçin
- 1 su bardağı sirke
- Kaynamış ve soğumuş su
- 6 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 4 adet nohut tanesi
TURŞU HAKKINDA
Karışık Turşu Tarifi adım adım yapılışı
1
Malzemeler yıkanır, durulanır ve kereviz sapı dışındaki malzemeler kavanoza yerleştirilir.
2
Suyu için olan malzemeler nohut dışında bir kapta karıştırılarak kavanoza eklenir.
3
Nohut ilave edilir ve kereviz sapları kavanozun ağız kısmına doğru yerleştirilerek kavanoz kapatılır.
4
20-30 gün arasında kullanıma hazır olacaktır. Afiyet olsun!