Karışık Turşu Tarifi Evde Nasıl Yapılır? Adım Adım Karışık Turşu Yapımı

Turşu, yemeklerin yanında aperatif niyetine yaz kış tüketilen vazgeçilmez yiyecekler arasında yer alıyor. Peki karışık turşu nasıl yapılır? Püf noktaları neler? Turşu yapmayı düşünenler ve tarif arayanlar için işte adım adım evde karışık turşu yapımı...

Karışık Turşu Tarifi Evde  Nasıl Yapılır? Adım Adım Karışık Turşu Yapımı

KAÇ KİŞİLİK

10 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

25 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

0 dakika

KALORİ

10

Turşu en yaygın şekliyle tuz, sirke ya da limon suyu eklenerek hazırlanmış salamura suyu içinde bekletilerek tamamlanan bir tür aperatif yiyecek.  Acılı ve acısız turşuların yanı sıra hemen hemen her sebzeden ve meyveden turşu yapmak da mümkün. Turşu iştah açıcı özelliği, C vitamini açısından zengin olması, yararlı bakteriler bulundurması ve kolesterolü düşürücü özelliğiyle çok sağlıklı bir gıda.  ( Limon turşusu tarifi ve salatalık turşusu tarifine de göz atabilirsiniz.)

Turşu Tarifi İçin Malzemeler

  • ½ adet küçük boy lahana (doğranmış)
  • 1/3 adet orta boy karnabahar (çiçeklerine ayrılmış)
  • 10 adet kornişon salatalık
  • 5 adet küçük yeşil domates
  • 2 adet havuç (doğranmış)
  • 1 baş sarımsak
  • Kereviz sapı

Turşu Suyu İçin

  • 1 su bardağı sirke
  • Kaynamış ve soğumuş su
  • 6 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 4 adet nohut tanesi

TURŞU HAKKINDA

Turşu ve turşu suyunun sağlık için önemli yararları var. Bünyesindeki antioksidanlar, vücudunuzu zararlı moleküllerden korumaya yardımcı olur. Ekşi, tuzlu turşu kilo vermeye yardımcı olabilir hatta kansere karşı destek sağlayabilir. Ancak yüksek sodyum içeriği ve mideye olumsuz olabilecek etkileri de var. Bu nedenle ne kadar tüketeceğiniz konusunda doktorunuzla konuşabilirsiniz.

Karışık Turşu Tarifi adım adım yapılışı

1 Malzemeler yıkanır, durulanır ve kereviz sapı dışındaki malzemeler kavanoza yerleştirilir.
2 Suyu için olan malzemeler nohut dışında bir kapta karıştırılarak kavanoza eklenir.
3 Nohut ilave edilir ve kereviz sapları kavanozun ağız kısmına doğru yerleştirilerek kavanoz kapatılır.
4 20-30 gün arasında kullanıma hazır olacaktır. Afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

Turşu suyunu aynı kullanarak isteğinize göre farklı malzemelerle de turşu yapabilirsiniz.