Karpuz kabuğu reçeli nasıl yapılır? Karpuz kabuğu reçeli tarifi
Karpuz kabuklarını çöpe atmak yerine karpuz kabuğundan şahane reçeller pişirilerek değerlendirilebilir. Peki Karpuz kabuğu reçeli nasıl yapılır? Kahvaltılarınızda, tatlılarınızda ve kurabiyelerinizde kullanabileceğiniz karpuz kabuğu reçeli tarifi veriyoruz...
KAÇ KİŞİLİK
6 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
60 dakikaKALORİ
45Karpuz Kabuğu Reçeli için malzemeler
- 4 dilim karpuz kabuğu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 su bardağı limon suyu
- 4
- 5 su bardağı toz şeker
- 900 ml su
- 7 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- Karpuz kabuklarını bekletmek için su
Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi adım adım yapılışı
1
Karpuz kabuklarını yıkayın ardından iç kısmındaki kırmızı kısım kalmayacak şekilde kesin.
2
Arka yeşil kısmını soyun.
3
Soyduğunuz kabukları küp küp doğrayın.
4
Doğranan kabukları kap içerisine alın ve içerisine karbonat, limon suyu ve su ekleyerek bekletin.
5
1 saat sonra kabukları süzgeçten süzün ve yıkayın.
6
Tencerenin içerisine şeker, su, karanfil, tarçın ve limon kabuğunu alarak kaynatın.
7
Kaynayan şerbete karpuz kabuklarını ilave edin.
8
1 saat kadar kaynatın, karpuz kabukları piştikten sonra reçeliniz olmuş demektir.
9
Reçelinizi dilerseniz kavanozlara alarak konserve yapabilirsiniz.