Kaşık dökmesi nasıl yapılır? Pazar kahvaltıları için kaşık dökmesi tarifi
Kaşık dökmesi kahvaltı ve çay saatleriniz için nefis bir alternatif. Yapımı pratik olan, istediğiniz şekilde zenginleştirebileceğiniz kaşık dökmesi ister tatlı ister tuzlu tercih edebilirsiniz. Çocukların da severek yiyeceği kaşık dökmesi tarifi sizlerle...
KAÇ KİŞİLİK
5 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
15 dakikaKALORİ
130Tuzlu pankek olarak da bilinen kaşık dökmesi kahvaltılık alternatif arayanlar için harika bir tarif. Az ve genellikle her evde bulunan malzemelerden yapılıyor olması nedeni ile çok fazla tercih ediliyor. Şekil vermek için kaşıkla döküldüğü için adını oradan alıyor. Siz de evinizde kaşık dökmesi tarifini denemeye ne dersiniz? Tarif Lezzet editörü Başak Öngel'den geliyor... ( Bu tarifin ardından Cizleme ve kahvaltılık krep tarifine de göz atabilirsiniz)
Kaşık dökmesi tarifi için malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1
- 5-2 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 10 g kabartma tozu
- 1 çay kaşığı şeker
Kaşık dökmesi tarifi adım adım yapılışı
1
Yumurta, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve şeker bir kapta çırpılır. Homojen bir kıvam aldıktan sonra unu yavaşça ekleyin.
2
Hamur kıvamı aldıktan sonra ısınmış yağlı tavaya kaşıkla parçalar alınır ve dökülür.
3
Arkalı önlü pişirin. Sıcakken servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.