Kayısı kompostosu tarifi nasıl yapılır?

Yaz sofralarını serinleten mevsim meyveleriyle bir başka olan komposto tarifini sizler için hazırladık. Kayısı kompostosu hem kuru meyve hali ile hem de yaş ile yapılabilir. Peki kayısı kompostosu nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...

Kayısı kompostosu tarifi nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

25 dakika

KALORİ

150

Kayısı kompostosu tarifi için gerekli malzemeler

  • 900 gr taze kayısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet karanfil
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 1.5 litre su

Kayısı kompostosu tarifi adım adım yapılışı

1 Şeker ve su kaynatılır.
2 Ardından iyice yıkanmış ve çekirdeklerinden ayrılmış kayısı eklenir.
3 Kayısılar yumuşadığında baharatlar eklenir ve bir taşım kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
4 Süzerek ya da taneli olarak tüketilebilir. Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI

Aynı şekilde kuru kayısı ile tarifi yapabilirsiniz, kuru meyveler daha şekerli olacağı için kuru meyve ile yapacaksınız şeker miktarını azaltabilirsiniz.