Kayısı reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında kayısı reçeli tarifi ve adım adım yapılışı
Kayısı severler buraya! Lezzetli mi lezzetli kahvaltı sofralarınızın baş tacı olmaya aday kayısı reçelini sizler için hazırladık. Tam kıvamında kahvaltınız da tüketebileceğiniz kayısı reçeli demir bakımından da oldukça zengin. Peki kayısı reçeli nasıl yapılır? İşte tarifi ve tüm malzemeler
KAÇ KİŞİLİK
10 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
30 dakikaKALORİ
183Kayısı reçeli tarifi için gerekli malzemeler
- 1 kg kayısı
- 700 gr şeker
- 2 diş karanfil
- 1 adet kabuk tarçın
- ½ limon suyu
Kayısı reçeli tarifi adım adım yapılışı
1
Kayısıları yıkayın ve çekirdeklerini ayıkladıktan sonra dilimleyin.
2
Şeker ilave ederek 1-2 saat bekletin.
3
Sulanan kayısıların içerisine tarçın ve karanfil ekleyerek kaynatın.
4
Kaynadıktan sonra karanfil ve tarçını çıkartın, limon suyu ekleyerek 5 dakika daha kaynatın.
5
Soğumaya bırakın ve servis edin.