Keçi bacağı tarifi nasıl yapılır?

Akdeniz bölgesinin en lezzetli atıştırmalıklarından ve kahvaltılarından keçi bacağı tarifi pişiye benzerliği ile bilinir. Pufur püfür kabaran keçi bacağı tarifi karbonatla yapılan hamur kızartması. Keçi bacağı tarifi nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı...

Keçi bacağı tarifi nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

210

Keçi bacağı tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 450 g un
  • 10 g kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Kızartmak için sıvıyağ

Keçi bacağı tarifi adım adım yapılışı

1 Çırpma kabı içerisinde yoğurt, yumurta, sıvıyağı çırpın.
2 Un, kabartma tozu ve karbonatı bir kabın içerisinde harmanlayın ve ardından sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyin.
3 Hamuru 10 dakika dinlendirin.
4 Tencereye sıvıyağı alarak ısıtın.
5 Hamurdan bezeler koparın ve iki ucunu bıçakla kesin.
6 Kızgın yağda kızartın.
7 Sıcakken servis edin, afiyet olsun.