Keçi peynirli sufle kiş tarifi nasıl yapılır?
Farklı lezzetlerle sofranızı zenginleştirmek ister misiniz? Peki keçi peynirli kiş nasıl yapılır? Fransız mutfağının vazgeçilmez lezzetini kendi sofralarınıza da taşıyabilirsiniz. Sizlere keçi peynirli kiş tarifini reçeteledik. İşte tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı....
KAÇ KİŞİLİK
2 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
30 dakikaKALORİ
190Keçi peynirli sufle kiş tarifi için gerekli malzemeler
- 250 gr un
- 100 gr tereyağı
- 1 tutam tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- 5-6 kaşık su
İç harç için
- 2 yumurta
- 50 ml süt
- Tuz
- Karabiber
Keçi peynirli sufle kiş tarifi adım adım yapılışı
1
Soğuk tereyağı ve un parmak uçları ile harmanlanır. Tuz ilave edilerek karıştırılır.
2
Yumurta sarısı ve su eklenerek yoğurulmaya devam edilir.
3
Hamur streçlenerek dinlendirilmeye bırakılır.
4
Dinlenen hamur tart kabına yerleştirilir. Çatalla delinir.
5
Yumurtanın beyazları köpük olana kadar birkaç dakika çırpılır.
6
Keçi peynirleri çatalla ezilir, krema ve süt ilave edilir. Tuz ve karabiber ilave edilir.
7
Yumurta beyazı ile peynirli karışım yavaşça birleştirilir.
8
Karışım tart kabının içerisine dökülür.
9
180 derece fırında 30- 40 dakika pişirilir. Afiyet olsun!