Havuçlu kek tarifi nasıl yapılır? Havuçlu kek malzemeleri ve yapılışı
Havuçlu kek klasikleşen ve modası hiç bitmeyen kek tarifleri arasında yer alır. Peki bu kış aylarında sıcacık bir kahve eşliğinde yiyebileceğiniz havuçlu kek nasıl yapılır? İşte havuçlu kek için gerekli malzemeler, havuçlu kek tarifi ve yapılış aşamaları...
KAÇ KİŞİLİK
5 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
60 dakikaKALORİ
150Bu tarifimizde havuçlu kek için gerekli malzemeleri ve tarifin yapılış aşamalarını bulabilirsiniz. Havucun sağlık açısından önemli faydaları var. Havuçlar karotenoidler adı verilen bitki bileşikleri açısından zengindir. Karotenoidler ayrıca iyi işleyen bir bağışıklık sisteminin korunmasına yardımcı olur, cilt sağlığı ve yaşlanma için önemlidir ve solunum sistemi gibi önemli alanlarda mukozal zarlarımızı destekler. Havuç, kolesterol dengesini ve kalp sağlığını destekleyebilir, kilo verme hedeflerine yardımcı olabilir, kansere karşı destek sağlayabilir ve bağırsak sağlığını destekleyebilir.
Havuçlu kek tarifi için gerekli malzemler
- 3 adet yumurta
- 3-4 su bardağı havuç rendesi
- 5 su bardağı un
- 5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı ceviz
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tarçın
HAVUÇ HAKKINDA
Havuçlu kek tarifi adım adım yapılışı
1
Şeker ve yumurtaları beyazlaşıncaya kadar çırpın ve zeytinyağı ekleyin.
2
Ayrı bir kapta elenmiş un, vanilya, tarçın ve kabartma tozunu karıştırın.
3
Dış kabukları soyulup rendelenmiş havuçları yumurtalı karışımla karıştırın.
4
Unla yaptığınız karışımı da ekleyin.
5
Cevizlerin tamamını dibe çökmemesi için unlayarak çırpmadan bir kaşıkla iyice karıştırın.
6
Ortası delik kek kalıbında, önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında, 60 dakika pişirin.
7
Kontrol edin ve gerekirse pişirme süresine 10 dakika daha ilave edin.
8
Ilınınca üstüne isteğe göre rendelenmiş ceviz serpebilirsiniz.