Kestaneli tavuk dolması tarifi nasıl yapılır? Kestaneli tavuk dolması tarifi ve püf noktaları

Yılbaşında sevdiklerinizle aynı sofrada buluşmak çok güzel olacaktır. Yılbaşı sofranız için kestaneli tavuk dolması tarifi yapmaya ne dersiniz? Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları akademisyenleri ve Şef adayı öğrencileri kestaneli tavuk dolması tarifini hazırladı

Kestaneli tavuk dolması tarifi nasıl yapılır? Kestaneli tavuk dolması tarifi ve püf noktaları

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

45 dakika

KALORİ

350

Yılbaşı deyince akla hindi gelebilir. Ancak hindi yerine oldukça lezzetli bir tavuk yemeği yapmak da mümkün. Yılbaşı için kestaneli tavuk dolması tarifini Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları akademisyenleri ve Şef adayı öğrencileri hazırladı. 4 tarifli ekonomik yılbaşı menüsü öneren Öğretim Görevlisi Gökhan Taşpınar, reçeteleri, bütçeleri çok zorlamayacak ama lezzetten de ödün vermeyecek şekilde hazırladıklarını söylüyor: “Örneğin, yılbaşı sofralarının klasiği hindi yerine daha ekonomik olan tavuğu önerdik. Hindi piyasada pişmiş olarak yaklaşık 500 TL’den alıcı buluyor. Bütün tavuk ise aşağı yukarı 75 TL civarında. Kilosu yaklaşık 1000 tl olan çam fıstığı yerine daha uygun fiyatlı olan kestaneli bir tarif hazırladık" (Ekonomik yılbaşı menüsü de ilginizi çekebilir)

İşte kestaneli tavuk dolması tarifi ve püf noktaları:

Kestaneli tavuk dolması tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk

İç pilav için

  • 1
  • 5 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 200 gr Kestane
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz biber

Kestaneli tavuk dolması tarifi adım adım yapılışı

1 Soğanları yemeklik doğrayın.
2 Tereyağını eritin. Doğradığınız soğanları renk alana kadar kavurun.
3 Pirinçleri ilave edin 5-6 dakika kadar kavurun. Kestane, kuş üzümü, karabiber ve tarçın ekleyin.
4 2- 3 dakika daha kavurun. Sıcak suyu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak 8-9 dakika kadar kısık ateşte demleyin.
5 Tereyağı, limon suyu ve toz biberi bir kapta karıştırın ve tavuğu hazırladığınız tereyağlı karışım ile yağlayın.
6 Tavuğun içine hazırladığınız iç pilavı ilave edin. Tavuğun pişerken ayrılmaması için bacaklarını çapraz bir şekilde bağlayın.
7 180 derecede 45 dakika pişirin.