Kestaneli tavuk dolması tarifi nasıl yapılır? Kestaneli tavuk dolması tarifi ve püf noktaları
Yılbaşında sevdiklerinizle aynı sofrada buluşmak çok güzel olacaktır. Yılbaşı sofranız için kestaneli tavuk dolması tarifi yapmaya ne dersiniz? Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları akademisyenleri ve Şef adayı öğrencileri kestaneli tavuk dolması tarifini hazırladı
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
45 dakikaKALORİ
350Yılbaşı deyince akla hindi gelebilir. Ancak hindi yerine oldukça lezzetli bir tavuk yemeği yapmak da mümkün. Yılbaşı için kestaneli tavuk dolması tarifini Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları akademisyenleri ve Şef adayı öğrencileri hazırladı. 4 tarifli ekonomik yılbaşı menüsü öneren Öğretim Görevlisi Gökhan Taşpınar, reçeteleri, bütçeleri çok zorlamayacak ama lezzetten de ödün vermeyecek şekilde hazırladıklarını söylüyor: “Örneğin, yılbaşı sofralarının klasiği hindi yerine daha ekonomik olan tavuğu önerdik. Hindi piyasada pişmiş olarak yaklaşık 500 TL’den alıcı buluyor. Bütün tavuk ise aşağı yukarı 75 TL civarında. Kilosu yaklaşık 1000 tl olan çam fıstığı yerine daha uygun fiyatlı olan kestaneli bir tarif hazırladık" (Ekonomik yılbaşı menüsü de ilginizi çekebilir)
İşte kestaneli tavuk dolması tarifi ve püf noktaları:
Kestaneli tavuk dolması tarifi için gerekli malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
İç pilav için
- 1
- 5 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 200 gr Kestane
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı toz biber