Kırmızı meyveli turta tarifi nasıl yapılır?
Kırmızı meyveli turta tarifi hem hafif hem de bir o kadar leziz. Ramazan sofralarınızda farklı bir tatlı tarifi arıyorsanız o zaman kırmızı meyveli turta yapmaya ne dersiniz? Fit bir tatlı istiyorsanız o zaman kesinlikle denemelisiniz. Kırmızı meyveli turta nasıl yapılır? İşte tarif:
KAÇ KİŞİLİK
9 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
25 dakikaKALORİ
250Kırmızı meyveli turta tarifi için gerekli malzemeler
- 170 gram badem unu
- 1 çimdik tuz
- 2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı ( Zeytinyağı da olur)
- 5 gr vanilin
- 1 yemek kaşığı su
Kırmızı meyveli turta tarifi adım adım yapılışı
1
160 gram şekersiz ahududu reçeli( İstediğiniz şekersiz reçel ve marmelat kullanabilirsiniz)
2
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
3
40 gram toz hindistancevizi
4
1 yemek kaşığı bal
5
Bir çimdik tuz
6
40 gram ceviz, doğranmış
7
Badem unu, tuz, hindistancevizi yağı, su ve vanilin bir kapta karıştırılır.
8
Yağlı kağıt serili tepsiye koyulur ve önceden ısıtılmış 180 derecede 10 dakika pişirilir.
9
Pişen tabanın üzerine reçel dökülür ve yayılır.
10
Hindistan cevizi yağı, bal, toz hindistancevizi, ceviz ve tuz karıştırılır. Reçelin üst kısmına dağınık bir şekilde dağıtılır.
11
15 dakika pişirilir. Ilıdıktan sonra servis edilir. İsteğe göre dondurma koyulabilir.