Kışlık menemen nasıl yapılır? Bol domatesli kışlık menemen tarif

Menemen her mevsimde kahvaltı sofralarının baş tacıdır. Peki, tüm kış pratikliğiyle işinizi kolaylaştıracak kışlık menemen tarifi nasıl yapılır? Yemek sitesi Lezzet editörü Başak Öngel, Elele okurları için kışlık menemen tarifi hazırladı. İşte tarif için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları

Kışlık menemen nasıl yapılır? Bol domatesli kışlık menemen tarif

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

80 dakika

KALORİ

150

Kışlık Menemen Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 kg domates
  • 200 gr yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Kışlık Menemen Tarifi adım adım yapılışı

1 Yeşil biberler uzunlamasına ikiye bölünür ardından yarım ay şeklinde ince ince doğranır.
2 Tencereye zeytinyağı eklenir ve ısınan yağa biberler eklenerek kavrulmaya başlanır.
3 Domatesler yıkanır, kabukları soyulur. Küp küp doğranır.
4 Biberlerin yanına eklenir ve suyunu salıp kaynayana kadar kapağı kapalı bir şekilde arada karıştırılarak pişirilir.
5 Kaynamaya başladığında tuz koyularak, suyunu biraz çekip kıvamlanana kadar kaynatılır.
6 Kaynarken kavanozlara koyulur. Kapağı kapatılır ve soğuyana kadar ters bir şekilde bekletilir. Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI

Domates kabuklarını kolaylıkla soymak istiyorsanız kaynar suya 2 dakika atın ve soğuk suyun içerisine çıkarın. Böylelikle kabuklar kolaylıkla soyulacaktır. Kavanoz kapaklarını mutlaka kullanmadan önce 5 dakika kaynatın ve iyice kurulayın. Bu sayede konserve olacakları için bütün kış rahatlıkla tüketebilirsiniz.