Kolay ve nefis somon tartar tarifi nasıl yapılır?
Sevgili Jale Balcı ve Müge Nebioğlu’nun Remzi Kitabevi’nden çıkan ‘Derin Köklerin Meyvesi Zeytinyağı’ kitabından harika bir aperitif tarif. Peki, somon tartar tarifi nasıl yapılır? İşte somon tartar tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları
KAÇ KİŞİLİK
6 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
0 dakikaKALORİ
169Somon tartar için;
- 200 g taze somon fileto (ufak küp halinde doğranmış)
- 1 yemek kaşığı kapari (ince doğranmış)
- 3 dal frenk soğanı (ince doğranmış)
- 4 yemek kaşığı erken hasat zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı misket limon suyu
- 1 yemek kaşığı misket limon rendesi
- ½ çay kaşığı hardal
- Tuz
Süslemek için;
- Salatalık (uzunlamasına ince ince dilimlenmiş)
Kolay ve nefis bir somon tartar tarifi adım adım yapılışı
1
Somonu bir kaseye alın ve tüm malzemeleri ekleyin.
2
Hafif karıştırın, tuzunu kontrol edin.
3
Bir servis tabağına ufak bir çember kalıp yerleştirin.
4
Somonlu karışımı kalıbın içine çok bastırmadan doldurun.
5
Kalıbı, içindeki karışımın şeklini bozmadan, dikkatlice çıkarın.
6
Üzerini fotoğraftaki gibi rulo yapılmış salatalık dilimleriyle süsleyin.
7
Kızarmış ekmekle çok bekletmeden servis yapabilirsiniz.
8
Masada uzun zaman bekleyecek ise; servis tabağının altına buzlu bir kase yerleştirmelisiniz. Bu sayede tazeliğini korur.