Köz biberli karabuğday salatası
Biber közlemesi ile lezzetli mi lezzetli bir tarif ister misiniz? Hem hafif hem de bir o kadar lezzetli olan köz biberli karabuğday salatası tarifini sizler için Özge Beydağ Yılmaz hazırladı. İşte Özge Beydağ Yılmaz’dan pratik ve lezzetli köz biberli karabuğday salatası tarifi.
KAÇ KİŞİLİK
5 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
25 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
40 dakikaKALORİ
145Derleyen: Selen Tanyeri
Tarifler & Fotoğraflar: Özge Beydağ Yılmaz
Köz biberli karabuğday salatası için malzemeler
- 1 su bardağı karabuğday
- 4 adet közlenmiş biber turşusu
- 8-10 adet kornişon turşu
- Yarım demet dereotu
- 5-6 dal taze nane
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 limon suyu
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 2 diş sarımsak rendesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
Köz biberli karabuğday salatası adım adım yapılışı
1
Karabuğdayı bir tencereye koyun, üstüne çıkacak kadar su ekleyin. Ardından ocakta kaynamaya bırakın. Bu esnada diğer malzemeleri hazırlayabilirsiniz. Karabuğday ortalama 10 dakika içinde pişer, düzenli kontrol etmelisiniz. Bir başka kasenin içine ise küp küp doğranmış biberleri ve kornişon turşusunu ekleyin. Kullanacağınız yeşillikleri yıkayın, ince ince doğradıktan sonra kaseye ilave edin. Sos için zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve sarımsak rendesini küçük bir kapta karıştırın. Karabuğday piştikten sonra alıp süzün, soğuk sudan geçirin, ılındıktan sonra malzemelerin olduğu kaseye alıp içine tuz ekleyip, hepsini karıştırın. Ardından salata sosunu da ilave edip karıştırın. Sosun çekmesi için belli bir süre bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.