Kozalak şurubu tarifi nasıl yapılır?

Faydaları saymakla bitmeyen kozalak şurubu evde kolayca yapabilirsiniz. Bağışıklık sistemini güçlendiren kozalak şurubu tarifinde çam kozalak kullanılır. Peki kozalak şurubu nasıl yapılır? İşte kozalak şurubu tarifi için tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı...

Kozalak şurubu tarifi nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

12 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

240 dakika

KALORİ

200

Kozalak şurubu tarifi için gerekli malzemeler

  • 20-25 adet çam kozalağı
  • Su
  • 2 su bardağı şeker

Kozalak şurubu tarifi adım adım yapılışı

1 Bir tencereye bol su koyun ve çam kozalaklarını içerisine ekleyin.
2 1 gece kadar bekletin.
3 Ertesi gün suyu dökün ve temiz 1 litre su ekleyin, kaynatın.
4 Yaklaşık 3-4 saat kaynatın. Ardından şeker ekleyerek kaynatmaya devam edin.
5 Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.