Kübbülmüşviyye tarifi nasıl yapılır?

Yöresel bir yemek olan kübbülmüşviye Kilis mutfağına aittir. Kübbülmüşviye tarifi bu kez Masterchef yarışmasıyla gündeme geldi. Peki, Kübbülmüşviye nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları ile kübbülmişviye tarifi

Kübbülmüşviyye tarifi nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

10 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

25 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

15 dakika

KALORİ

210

Kübbülmüşviye tarifi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sitesi Kültür Portalı'nda şu bilgiler verilir: Bulgur tepsiye konur. Üzerine soğan küçük parçacıklar halinde doğranır. Nane, kırmızıbiber ve tuz eklenir. Biraz yoğrulduktan sonra yağsız ette katılarak köfte, sakız kıvamına gelinceye kadar yoğrulmaya devam edilir. Diğer yandan küçük bir tepsiye iç yağı ufak ufak doğranır. Sakız gibi olana kadar sıcak su yardımı ile yoğrulur. Yoğrulmuş iç yağına tuz, karabiber, kırmızı biber, nane, ceviziçi ve tarçın konur. Yoğrulduktan sonra küçük parçalara ayrılır. Her parçacığa bir badem içi şekli verilir. Köfteden iri parçalar alınarak kısa bir yoğurmadan sonra gurup gurup sıkımlanır. Her sıkım içli köfte şeklinde hatta biraz daha büyük oyulur. İçine hazırlanmış olan bir badem büyüklüğündeki içyağından konur. Parmaklar yardımıyla ağzı kapatılır.  (Bu tarifin ardından Cennet Çamuru tarifine de bakabilirsiniz)

Kübbülmüşviyye tarifi için gerekli malzemeler

  • 4 su bardağı ince bulgur
  • 400 gr iç yağ
  • 400 gr dana kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber

Kübbülmüşviyye tarifi adım adım yapılışı

1 Bulgurlar ile birlikte yoğurma tepsisine alınır.
2 Ete baharatlar eklenir ve kıvam alana kadar yoğurulur.
3 Tuz, karabiber, kırmızı biber, tarçın ve nane ayrı bir kapta iç yağ içerisine eklenir.
4 Bulgurlardan parçalar alınır ve içerisine harç eklenir. Kapatılır.
5 Hazırlanan içli köfteler ızgarada pişirilir.
6 İsteğe göre fırında ya da yağda da pişirilebilir. Afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

Kübbülmüşviyye meşe kömürü üzerine yerleştirilip ızgarada da pişirilebilir veya sade yağda tekrar kızartılabilir.