Kuru fasulye humusu nasıl yapılır? Tarif Danilo Zanna'dan...
Kuru fasulye humusu tarifine ne dersiniz? Vazgeçilmez mezelerden humusu bu sefer de kuru fasulyeli hali ile denedik. Kuru fasülye humusu tarifi Şef Danilo Zanna'dan geliyor...
KAÇ KİŞİLİK
6 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
0 dakikaKALORİ
136Kuru fasulyeli humus tarifi için gerekli malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 1 çay bardağı tahin
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1.5 çay bardağı ılık su
- 4-5 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- Dereotu ve maydanoz yaprakları
- Tuz
- Tarçın
Kuru fasulye humusu tarifi adım adım yapılışı
1
Kabukları soyulmuş sarımsak ve kuru fasulyeyi mutfak robotunda ezerek püre haline getirin.
2
Tahin, ılık su, limon suyu, kimyon, tarçın ve tuzu ekleyip karıştırın.
3
Zeytinyağını yavaşça ekleyip karıştırmaya devam edin.
4
Kıvamı çok koyu olursa çok az ve yavaşça ılık su ekleyin.
5
Üzerini dereotu veya maydanoz yapraklarıyla süsleyip servise hazır hale getirin.