Lahana sarması nasıl yapılır? Tüm püf noktalarıyla lahana sarması tarifi

Sofralarımızı hem görünüşü, hem kokusu, hem de lezzetiyle şenlendirecek bir tarif: Lahana sarması. Türk Mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan lahana sarmasının tarifini tüm püf noktaları ile veriyoruz....

Lahana sarması nasıl yapılır?  Tüm püf noktalarıyla lahana sarması tarifi

KAÇ KİŞİLİK

7 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

40 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

60 dakika

KALORİ

231

Lahana sarması tarifi için malzemeler

  • 1 orta boy lahana
  • Zeytinyağı

İçi için;

  • 3 adet soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar

Lahana sarması tarifi adım adım yapılışı

1 Lahananın kök kısmını kesip lahana parçalarını ayırın
2 Geniş bir tencerede su kaynatın ve yaprakları haşlayın.
3 Birkaç dakika haşlanan yaprakları süzgeçle kenara alın.
4 İç harç için soğanlar ince yemeklik doğrayın.
5 Zeytinyağı tavaya alın ve soğanları kavurun.
6 Ardından yıkanmış pirinçler içerisine ekleyin.
7 Dolmalık fıstık, kuş üzümü, toz şeker, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
8 1 su bardağı su ekleyerek pişmeye bırakın.
9 Yarı pişen iç harç lahana yapraklarının içerisine koyun.
10 Ardından lahanaları sarın ve tencereye dizin.
11 1 bardak su, zeytinyağı ve limon suyu ile pişmeye bırakın. Soğuk servis edin. Afiyet olsun.