Lahana turşusu kavurması nasıl yapılır?

Lahana turşusu kavurmasını ister yemeklerin yanında isterseniz sulu yemek şeklinde tüketebilirsiniz. Peki, nasıl yapılıyor? Gizem Güzey sizler için lahana turşusu kavurması tarifi hazırladı. Hazırsanız başlayalım...

Lahana turşusu kavurması nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

KALORİ

160

Beyaz lahana, çorbadan sarmaya kadar farklı şekillerde sofralarda kendine yer buluyor. Probiyotik özelliği olan lahana besleyiciliği ve faydalarıyla da tercih nedeni. Healthline'a göre lahana turşusu, optimal sağlık için önemli olan birçok besin içerir. (Bu makalenin ardından lahana turşusu yemeği tarifine de bakabilirsiniz)

Bir fincan (142 gram) lahana turşusu şunları sağlar:

Kalori: 27
Yağ: 0 gram
Karbonhidrat: 6 gram
Lif: 4 gram
Protein: 1 gram
Sodyum: Günlük Değerin (GD) %41'i
C Vitamini: GD'nin %23'ü
K1 Vitamini: GD'nin %15'i
Demir: GD'nin %12'si
Manganez: GD'nin %9'u
B6 Vitamini: GD'nin %11'i
Folat: GD'nin %9'u
Bakır: GD'nin %15'i
Potasyum: GD'nin %5'i

Lahana Turşusu Kavurması İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 tane doğranmış kuru soğan
  • 1-2 tane ezilmiş sarımsak
  • Beyaz lahana turşusu
  • Fasulye turşusu
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber

LAHANA TURŞUSU HAKKINDA

Lahana turşusu, geçirdiği fermantasyon sayesinde taze lahananın çok ötesinde besin ve sağlık yararları sunar. Probiyotikler, güçlü sağlık yararları sağlayan bakterilerdir. Ayrıca yiyecekleri daha sindirilebilir hale getirmeye yardımcı olurlar, bu da bağırsaklarınızın içerdikleri vitamin ve mineralleri emme yeteneğini artırır

Lahana turşusu kavurması tarifi adım adım yapılışı

1 Turşuların tuzunun çıkması için suda bekletin.
2 Bir tencereye sıvı yağı ekleyip, doğradığınız soğan ve sarımsağı kavurun.
3 Lahanaların suyunu süzün ve fazla suyunu sıkın.
4 Turşuları doğrayın.
5 İlk önce fasulye turşusunu tencereye ilave edin ve 5-6 dakika kavurun.
6 Ardından lahana turşusunu ekleyip iyice soteleyin.
7 En son baharat ile tatlandırın. Afiyet olsun.