Limon kremalı tart tarifi nasıl yapılır?

Dört mevsim soframızdan eksik etmediğimiz, C vitamini deposu limon ile hazırlanan şahane bir tarif pasta şefi Bahar Yılmaz’dan geliyor.

Limon kremalı tart tarifi nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

140 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

35 dakika

KALORİ

287

Eğer porsiyonluk tart kabukları hazırlamak istemezseniz aynı ölçüdeki malzemeler için 21-24 cm’lik tek parça tart kalıbı da kullanabilirsiniz. Stand mikser kullanmak istemezseniz malzemeleri elde parmak uçlarınızla ovalayarak kırıntı haline getirip toparlayabilirsiniz. İşte karşınızda limon kremalı tart tarifi...

Derleyen: Selen Tanyeri
Tarifler: Bahar Yılmaz
Fotoğraflar: Hande Göksan/Eatdrinkshoot Stüdyo

Limon kremalı tart için malzemeler

  • Tart Kabuğu için:
  • 200 g un
  • 15 g badem unu
  • 80 g pudra şekeri
  • 1 çimdik tuz
  • 120 g tuzsuz tereyağı (soğuk
  • küp küp kesilmiş)
  • 40 g yumurta (1 adet küçük boy
  • oda sıcaklığında)
  • 250 g limon kreması (bir sonraki tarif)

Limon kremalı tart tarifi nasıl yapılır? adım adım yapılışı

1 Öncelikle limon kremalı dolgu kısmını bir gün önceden hazırlamakla işe başlayın. Tart kabukları için eğer makina kullanacaksanız pedal uç dediğimiz başlığı takın. Yumurta dışındaki tüm malzemeleri makinanızın kasesine ekleyin ve kırıntı formu alana kadar orta hız ayarında karıştırın. Kırıntı haline gelen hamura, yumurtayı ilave edin ve hamura homojen karışana kadar kısa süreli karıştırmaya devam edin. Hazır olan hamuru bir streç film üzerine alıp elinizle toparlayarak basık bir disk formu verin ve sarın. En az bir saat buzdolabında dinlendirin. Vaktiniz varsa bu işlemi, bir gece öncesinde yapmanız daha da iyi bir tart hamuru elde etmenizi sağlar.
2 Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasına alın. 2-3 ml kalınlığında olacak şekilde merdaneyle bası uygulayarak inceltin. Bu tarifte 10 cm çapında, 6 adet tart kalıbı kullandığımızdan hamuru kalıba rahatça yerleştirmek için yaklaşık 13 cm’lik bir yuvarlak kalıp ile keserek hamuru tart kalıbına yerleştirin ve köşe kısımlarının kalıba tam olarak oturması için parmak uçlarınızla hafifçe bası uygulayın.
3 Hamurun köşelerden yükselen fazla kısmını, ufak bir bıçağın tersi ile sıyırarak alın. Hazırladığınız kalıpları buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
4 Dinlendirme işlemi sona erdiğinde bir çatal ile taban kısmında bir kaç tane delik açın. Kalıp boyutuna uygun olarak yağlı kağıttan 6 parça kare kağıt hazırlayın ve bu kağıtları hamurun üzerine yerleştirin. Son olarak hamurun kabarmasını engellemek amacıyla bu kağıtların üzerini ağırlık yapması için nohut veya türevi bir bakliyat ile doldurun. Önceden 180 dereceye ayarladığınız fırınınızın orta rafına yerleştirdiğiniz tel ızgara üzerine kalıpları dizerek kenarlardan renk aldığını görene kadar ortalama 20 dakika pişirin. Ardından fırındaki tart kabuklarının üzerindeki kağıt ve ağırlıkları alın. Tart kabuklarının iç kısımlarının da pişmesi ve renk alması için ortalama 15 dakika daha pişirmeye devam edin. Bu sürenin sonunda tartı ızgara tel üzerine alın ve tamamen soğuduklarında limon kreması ile doldurup yenilebilir taze çiçekler ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.