Lor peynirli tabule salatası nasıl yapılır?
Formunuzu korurken damak tadınızdan ödün vermek istemiyorsanız, Kitchenette’in düşük kalorili bu lezzeti tam size göre!

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
0 dakikaKALORİ
200Lor peynirli tabule için malzemeler
- 60 gr lor peyniri
- 60 gr köftelik bulgur
- 40 gr misket domates
- 40 gr salatalık
- 50 gr sarı
- kırmızı biber
- 20 gr taze soğan
- 3 yaprak taze nane
- 5 yaprak fesleğen
- 1 çorba kaşığı maydonoz
- kıyılmış
- 1 tutam dereotu
- Yarım bağ roka
- 30 g taze limon suyu
- 30 g nar ekşisi
- 10 g zeytinyağı
- Taze karabiber ve tuz
Lor peynirli tabule salatası adım adım yapılışı
1
Köftelik bulguru geniş bir kaseye koyun, üzerini kapatacak kadar kaynamış su ekleyin ve 4 dakika bekletin, yumuşadıktan sonra fazla su varsa süzdürün ve soğutun.
2
Yeşillikleri ve taze baharatları yıkayın, kurulayın, özellikle salatalıkların kabuk kısımlarını kullanın ve minik minik doğrayın, misket domatesleri ikiye kesin.
3
Taze baharatlar ve rokanın yaprak kısımlarını kullanarak doğrayın.
4
Lor peynirini küçük küpler halinde kesin. Zeytinyağı, nar ekşisi ve limon suyunu karıştırarak sos hazırlayın.
5
Çukur tabakta, ince kıyılmış roka yatağında ‘’tabule karışımı’’ üzerine küp kesilmiş lor peyniri ilave edin. Son olarak salatanın üzerine nar ekşisi gezdirerek servise hazır hale getirin.
yemek

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?

Bayram çikolatasını evde yapın! İşte bayram çikolatası tarifi

İslim kebabı tarifi

Modern dokunuşlarla yeniden yorumlanmış bir Ramazan sofrası

Uzun süre tok kalmak için sahurda neler yenmeli?
