Lor peynirli tabule salatası nasıl yapılır?
Formunuzu korurken damak tadınızdan ödün vermek istemiyorsanız, Kitchenette’in düşük kalorili bu lezzeti tam size göre!
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
0 dakikaKALORİ
200Lor peynirli tabule için malzemeler
- 60 gr lor peyniri
- 60 gr köftelik bulgur
- 40 gr misket domates
- 40 gr salatalık
- 50 gr sarı
- kırmızı biber
- 20 gr taze soğan
- 3 yaprak taze nane
- 5 yaprak fesleğen
- 1 çorba kaşığı maydonoz
- kıyılmış
- 1 tutam dereotu
- Yarım bağ roka
- 30 g taze limon suyu
- 30 g nar ekşisi
- 10 g zeytinyağı
- Taze karabiber ve tuz
Lor peynirli tabule salatası adım adım yapılışı
1
Köftelik bulguru geniş bir kaseye koyun, üzerini kapatacak kadar kaynamış su ekleyin ve 4 dakika bekletin, yumuşadıktan sonra fazla su varsa süzdürün ve soğutun.
2
Yeşillikleri ve taze baharatları yıkayın, kurulayın, özellikle salatalıkların kabuk kısımlarını kullanın ve minik minik doğrayın, misket domatesleri ikiye kesin.
3
Taze baharatlar ve rokanın yaprak kısımlarını kullanarak doğrayın.
4
Lor peynirini küçük küpler halinde kesin. Zeytinyağı, nar ekşisi ve limon suyunu karıştırarak sos hazırlayın.
5
Çukur tabakta, ince kıyılmış roka yatağında ‘’tabule karışımı’’ üzerine küp kesilmiş lor peyniri ilave edin. Son olarak salatanın üzerine nar ekşisi gezdirerek servise hazır hale getirin.