Mahluta çorbası nasıl yapılır? Mahluta çorbası tarifi
Mahluta çorbası özellikle kış aylarında sıcak bir başlangıç yapmak için tüketilir. İçinizi ısıtacak çok besleyici çokta lezzetli olan mahluta çorbası tarifini içeriğimizde bulabilirsiniz... İşte mahluta çorbası tarifi için gereken malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
30 dakikaKALORİ
73Mahluta çorbası tarifi için malzemeler
- 250 gr döğme yarma
- 100 gram çekilmiş mercimek
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- 2 kaşık tereyağ
- baharat
Mahmuta Çorbası Hakkında
Mahluta çorbası tarifi adım adım yapılışı
1
Bir ölçek yarma, iki ölçek su, bir çay bardağı çekilmiş mercimek ve istenildiği kadar baharatın katılmasıyla yapılır.
2
Önce yarma ve mercimek ıslatılarak hazır hale getirilir.
3
Sonra su kaynatılır. Suya mercimek ve yarma katılarak pişirilir.
4
Tencere indirilmeden tavada kızartılmış tereyağında güzelce kavrulan soğanlar üzerine dökülür.
5
Kavrulmuş soğanla birlikte yemek, bir miktar daha ateşte tutulur ve servise hazır hale getirilir.
yemek

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?

Bayram çikolatasını evde yapın! İşte bayram çikolatası tarifi

İslim kebabı tarifi

Modern dokunuşlarla yeniden yorumlanmış bir Ramazan sofrası

Uzun süre tok kalmak için sahurda neler yenmeli?

Bir diyetisyene göre 5 farklı fit tatlı

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, pratik 9 tatlı tarifi
