Maki Sushi tarifi nasıl yapılır?
Asya mutfağına özgü bir sushi çeşidi olan Maki'nin normal sushi ile farkı en dışına sarılı olan nuri yani deniz yosunudur. Peki, Makinasıl yapılır? Evde kolayca hazırlayacağınız Maki sushi tarifi ile Asya mutfağını evinize getirin...
KAÇ KİŞİLİK
5 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
25 dakikaKALORİ
28Bu tarifimizde Maki Sushi nasıl yapılır sorusuna yanıt veriyoruz. Maki için gerekli malzemeleri ve tarifin yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Asya mutfağı ilginizi çekiyorsa temaki, uramaki, nigiri sushi, somon sashimi tariflerine de bakabilirsiniz.
Maki tarifi için gerekli malzemeler
- 1 adet avokado
- 2-3 adet salatalık
- 5 dilim yengeç bacağı
- 200 gr sushi pirinci
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 4 yaprak yosun
- nori
- 100 ml sirke
- Zencefil turşusu
- Wasabi
- Soya sos
Maki Sushi tarifi adım adım yapılışı
1
Pirinç su içerisinde birkaç tur yıkanır. Ardından tuzlu suda haşlanmaya bırakılır.
2
Bir kapta sirke ve şeker şekerler eriyene kadar ısıtılır ve pirinç piştikten sonra dinlenirken üzerlerine dökülür.
3
Karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
4
Bambu yüzey üzerine yosun serilir ve içerisine pirinç koyulur. Her yerine eşit şekilde dağıtılır.
5
Salatalık ve avokado jülyen şekilde ince ince dilimlenir.
6
Pirinçlerin içine koyulur, yengeç bacağı da yerleştirilerek bambu yardımı ile katlanarak şekil verilir.
7
Zencefil turşusu, wasabi ve soya sos ile servis edilir.