Mantar burger tarifi nasıl yapılır?

Mantarın en cezbedici hali... Sizi 2016 yılına götürüyoruz. Yaklaşık 6 yıl önce Elele'de mantar burger tarifi yer almıştı. İşte Elele arşivinden Elif Edes Tapan'ın hazırladığı mantar burger tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

Mantar burger tarifi nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

165

Mantar burger için malzemeler;

  • 150 gr mantar
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük soğan
  • 1 adet kabak
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 100 gr galeta unu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1-2 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 10-15 adet arpacık soğanı
  • 1 adet domates
  • yeşillik
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Ufak hamburgere uygun ekmek

Mantar burger tarifi nasıl yapılır? adım adım yapılışı

1 Mantarları doğrayın, zeytinyağı ile sularını bırakıp tamamen çekene kadar soteleyin.
2 Kabağı rendeleyin, soğanı da doğrayarak birlikte robotta çekin.
3 Mantarı, maydanozu, galetayı, unu, tuzu, biberi ilave edin. Sulu görünürse galeta unu ilave edebilirsiniz.
4 Harcı unlayarak istediğiniz büyüklükte köfte haline getirin. 1 saat buzdolabında veya daha kısa süre buzlukta bekletin.
5 Yeterince soğuyup kıvamı koyulaşınca az zeytinyağı koyduğunuz tavada 8-10 dakika ızgara yapın.
6 Arpacık soğanları ince halkalar şeklinde doğrayın, tereyağında hafif karamelize olana kadar soteleyin.
7 Mantar burgeri tercih ettiğiniz ekmek çeşidi ile yeşillik, domates ve arpacık soğan ile servis yapın.