Meyveli kek nasıl yapılır? Semiha Balkan Ermutlu’dan yaban mersinli kek tarifi

Semiha Balkan Ermutlu’dan yaban mersini ile hazırlayabileceğiniz enfes bir kek tarifi.

Meyveli kek nasıl yapılır? Semiha Balkan Ermutlu’dan yaban mersinli kek tarifi

KAÇ KİŞİLİK

8 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

35 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

25 dakika

KALORİ

324

Meyveli kek için malzemeler;

  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı organik vanilya şurubu
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1/2 su bardağı yaban mersini
  • 1/2 portakal suyu ve rendelenmiş kabuğu
  • Bir tutam tuz

Meyveli kek nasıl yapılır? Semiha Balkan Ermutlu’dan yaban mersinli kek tarifi adım adım yapılışı

1 Yumurtaları şeker ile beraber mikser yardımıyla çırpın.
2 İçine yağı az az ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
3 Unu, vanilyayı, tuzu ve kabartma tozunu da bu karışıma ekleyin ve spatula ile iyice karıştırın.
4 Portakal suyu ve rendelenmiş kabuğunu ve dörde böldüğünüz yaban mersinlerini kattıktan sonra hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün.
5 Kalan cevizleri kekin üst kısmına yerleştirin.
6 Cevizleri, spatula ile yarısı kekin içinde yarısı dışında olacak şekilde yerleştirin.
7 Fırını önceden 160 dereceye ısıtın ve 25 dakika pişirin.