Milföy tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Taze taze fırından çıkan koku ve bir o kadar da hafif bir tatlı. İşte milföy tarifi! Bu mükemmel lezzetli tatlıyı denemeye ne dersiniz? Milföy tatlısı nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemelerle milföy tatlısını adım adım yazdık...

Milföy tatlısı tarifi nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

1 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

25 dakika

KALORİ

100

Milföy tatlısı tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 yaprak milföy
  • Mevsim meyvesi
  • Pudra şekeri

Krema için

  • 125 ml süt
  • ½ paket vanilin
  • 20 g yumurta sarısı
  • 30 g şeker
  • 10 g un
  • 5 g nişasta
  • 20 g tereyağı

Milföy tatlısı tarifi adım adım yapılışı

1 Süt ve vanilin kaynatılır.
2 Un, nişasta, yumurta sarısı ve şeker bir kapta karıştırılır.
3 Sütlü karışım yavaşça hazırlanan karışıma dökülür ardından hepsi birlikte ocağa alınarak kıvam alana kadar pişirilir.
4 Kıvam alan muhallebiye tereyağı eklenerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
5 Hazır satılan yaprak milföyden 4 parça kesilir.
6 200 derece fırında üzerinde başka bir tepsi ile kabarmadan 15 dakika pişirilir.
7 Milföylerin arasına krema sıkılarak birleştirilir.
8 Pudra şekeri serperek servis edilir.

PÜF NOKTASI

İsteğe göre arasına meyve koyulabilir.Farklı meyvelerle de zenginleştirebilirsiniz.