Milföy tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Taze taze fırından çıkan koku ve bir o kadar da hafif bir tatlı. İşte milföy tarifi! Bu mükemmel lezzetli tatlıyı denemeye ne dersiniz? Milföy tatlısı nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemelerle milföy tatlısını adım adım yazdık...

KAÇ KİŞİLİK
1 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
25 dakikaKALORİ
100Milföy tatlısı tarifi için gerekli malzemeler
- 1 yaprak milföy
- Mevsim meyvesi
- Pudra şekeri
Krema için
- 125 ml süt
- ½ paket vanilin
- 20 g yumurta sarısı
- 30 g şeker
- 10 g un
- 5 g nişasta
- 20 g tereyağı
Milföy tatlısı tarifi adım adım yapılışı
1
Süt ve vanilin kaynatılır.
2
Un, nişasta, yumurta sarısı ve şeker bir kapta karıştırılır.
3
Sütlü karışım yavaşça hazırlanan karışıma dökülür ardından hepsi birlikte ocağa alınarak kıvam alana kadar pişirilir.
4
Kıvam alan muhallebiye tereyağı eklenerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
5
Hazır satılan yaprak milföyden 4 parça kesilir.
6
200 derece fırında üzerinde başka bir tepsi ile kabarmadan 15 dakika pişirilir.
7
Milföylerin arasına krema sıkılarak birleştirilir.
8
Pudra şekeri serperek servis edilir.
PÜF NOKTASI
yemek

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?

Bayram çikolatasını evde yapın! İşte bayram çikolatası tarifi

İslim kebabı tarifi

Modern dokunuşlarla yeniden yorumlanmış bir Ramazan sofrası

Uzun süre tok kalmak için sahurda neler yenmeli?

Bir diyetisyene göre 5 farklı fit tatlı

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, pratik 9 tatlı tarifi
