Mısır ekmeği tarifi nasıl yapılır?

Karadeniz bölgesinin en meşhur ekmeklerinden mısır ekmeği mısır ve undan yapılır. Yemeklerin yanında da tüketilen mısır ekmeği Karadeniz mutfağının olmazsa olmazlarından. Peki mısır ekmeği nasıl yapılır? İşte mısır ekmeği tarifi için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...

Mısır ekmeği tarifi nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

2 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

60 dakika

KALORİ

330

Mısır ekmeği için gerekli malzemeler

  • 1 kg mısır unu
  • 50 g un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 10 g kabartma tozu
  • ½ su bardağı sıvıyağ
  • 5 su bardağı ılık su

Mısır ekmeği tarifi adım adım yapılışı

1 Mısır unu, un, tuz, şeker ve kabartma tozu bir kapta harmanlanır.
2 Sıvı malzemeler yavaşça eklenerek karıştırılır.
3 Hamur kıvamına gelen ekmek yağlı fırın kabına serilir.
4 Önceden ısınmış 180 derece fırında 1 saat pişirilir. Afiyet olsun!