Muhallebi nasıl yapılır? Muhallebi tarifi ve püf noktaları

Üzerini tarçınla süsleyebileceğiniz muhallebi Osmanlı döneminden günümüze Türk mutfağının vazgeçilmez sütlü tarifleri arasında. Peki muhallebi nasıl yapılır? İşte malzemeler ve püf noktalarıyla muhallebi tarifi... (Sayfaya alternatif olarak kolay muhallebi tarifi için bir bir video da ekliyoruz)

Muhallebi nasıl yapılır? Muhallebi tarifi ve püf noktaları

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

125

Türk mutfağında yöresel bir çok sütlü tatlı bulunmaktadır. Örneğin, sütlaç, kazan dibi, sakızlı muhallebi bu tatlılar arasındadır. Muhallebi Arap Yarımadası, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da farklı şekillerde tüketiliyor. Bölgeye bağlı olarak Antep fıstığı, hurma şurubu, badem, ceviz, rendelenmiş hindistan cevizi, tarçın veya kuru üzüm gibi tipik yerel malzemelerle süslenebilir. Muhallebi Ramazan aylarının da vazgeçilmez lezzetleri arasındadır. Birçok ülke ve bölgede, mübarek Ramazan ayında servis edilen favori tatlılardan biridir, ancak aynı zamanda hafif bir restoran tatlısı olarak da düzenli olarak servis edilir.

Muhallebi tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 gr vanilin
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Muhallebi tarifi videolu yapım aşamaları

MUHALLEBİ HAKKINDA

Muhallebi, süt, şeker ve pirinç ununun kaynatılmasıyla yapılan bir tatlıdır. Dilerseniz damla sakızını pişme esnasında ilave ederek damla sakızlı muhallebi de elde edebilirsiniz. Damla sakızının kolay erimesi için sakızı dövüp tatlınıza ilave etmeniz yeterlidir. Böylece sakızlı muhallebinizden daha iyi sonuç alırsınız

Muhallebi tarifi adım adım yapılışı

1 Tereyağı dışındaki malzemeler bir kapta iyice çırpılır.
2 Homojen kıvama gelmiş olan karışım tencereye alınarak pişirilir.
3 Kıvam aldıktan sonra altı kapatılır ve tereyağı eklenerek karıştırılır.
4 Kaplara koyularak soğumaya bırakılır. Afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

Eğer muhallebinizin topaklanmamasını istiyorsanız nişastayı sonradan ilave edin veya tüm malzemeleri öncesinde iyice çırpın ve kuru malzemeleri öncesinde elemeniz topaklanmasını önleyecektir.