Muz kızartması tarifi nasıl yapılır?
Bu kez farklı bir tarifimiz var: Muz kızartması... Peki, çıtır çıtır kızaran muzun lezzetine varacağınız muz kızartması nasıl yapılır? İşte muz kızartması tarifi ve yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
15 dakikaKALORİ
70Muzlu tarifler ilginizi çekiyorsa muz kızartmasından sonra muzlu muffin tarifine de bakabilirsiniz.
Muz kızartması tarifi için gerekli malzemeler
- 70 gr pirinç unu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 85 ml su
- 3 adet muz
- Sıvıyağ
- Bal
- Ceviz
Muz kızartması tarifi adım adım yapılışı
1
Pirinç unu, tarçın, un, şeker ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın.
2
Harmanladığınız kap içerisine su ekleyerek hamur kıvamına getirin.
3
Muzları dilimleyerek hamura bulayın.
4
Sıvıyağı bir tavada kızdırın.
5
Kızgın yağda hazırladığınız muzları arkalı önlü kızartın.
6
Bal ve ceviz ile birlikte servis edin. Afiyet olsun!
yemek

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?

Bayram çikolatasını evde yapın! İşte bayram çikolatası tarifi

İslim kebabı tarifi

Modern dokunuşlarla yeniden yorumlanmış bir Ramazan sofrası

Uzun süre tok kalmak için sahurda neler yenmeli?

Bir diyetisyene göre 5 farklı fit tatlı

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, pratik 9 tatlı tarifi
