Muz kızartması tarifi nasıl yapılır?
Bu kez farklı bir tarifimiz var: Muz kızartması... Peki, çıtır çıtır kızaran muzun lezzetine varacağınız muz kızartması nasıl yapılır? İşte muz kızartması tarifi ve yapılış aşamaları...
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
15 dakikaKALORİ
70Muzlu tarifler ilginizi çekiyorsa muz kızartmasından sonra muzlu muffin tarifine de bakabilirsiniz.
Muz kızartması tarifi için gerekli malzemeler
- 70 gr pirinç unu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 85 ml su
- 3 adet muz
- Sıvıyağ
- Bal
- Ceviz
Muz kızartması tarifi adım adım yapılışı
1
Pirinç unu, tarçın, un, şeker ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın.
2
Harmanladığınız kap içerisine su ekleyerek hamur kıvamına getirin.
3
Muzları dilimleyerek hamura bulayın.
4
Sıvıyağı bir tavada kızdırın.
5
Kızgın yağda hazırladığınız muzları arkalı önlü kızartın.
6
Bal ve ceviz ile birlikte servis edin. Afiyet olsun!