Muz kızartması tarifi nasıl yapılır?

Bu kez farklı bir tarifimiz var: Muz kızartması... Peki, çıtır çıtır kızaran muzun lezzetine varacağınız muz kızartması nasıl yapılır? İşte muz kızartması tarifi ve yapılış aşamaları...

Muz kızartması tarifi nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

15 dakika

KALORİ

70

Muzlu tarifler ilginizi çekiyorsa muz kızartmasından sonra muzlu muffin tarifine de bakabilirsiniz.

Muz kızartması tarifi için gerekli malzemeler

  • 70 gr pirinç unu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 85 ml su
  • 3 adet muz
  • Sıvıyağ
  • Bal
  • Ceviz

Muz kızartması tarifi adım adım yapılışı

1 Pirinç unu, tarçın, un, şeker ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın.
2 Harmanladığınız kap içerisine su ekleyerek hamur kıvamına getirin.
3 Muzları dilimleyerek hamura bulayın.
4 Sıvıyağı bir tavada kızdırın.
5 Kızgın yağda hazırladığınız muzları arkalı önlü kızartın.
6 Bal ve ceviz ile birlikte servis edin. Afiyet olsun!