Palamut pilaki tarifi nasıl yapılır?

Sevgili Jale Balcı ve Müge Nebioğlu’nun Remzi Kitabevi’nden çıkan ‘Derin Köklerin Meyvesi Zeytinyağı’ kitabından hafif ve lezzetli bir tarif: Palamut pilaki... Peki, palamut pilaki tarifi nasıl yapılır? İşte palamut pilaki için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

Palamut pilaki tarifi nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

KALORİ

395

Palamut pilaki için malzemeler;

  • 1 adet palamut
  • kemiksiz fileto
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 5 adet defne yaprağı
  • 5 adet reyhan yaprağı
  • 1 adet mor soğan (orta boy ve ince dilimlenmiş)
  • 5 dilim limon (ince ve yuvarlak dilimlenmiş)
  • 3 adet misket limonu (ince ve yuvarlak dilimlenmiş)
  • 2 adet yeşil biber (çekirdekleri temizlenmiş ve yuvarlak doğranmış)
  • 6 diş sarımsak (bütün)
  • 2 adet sarı biber
  • 1 adet dilimlenmiş Arnavut biberi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı erken hasat zeytinyağı
  • Kuru veya taze kekik

Palamut pilaki tarifi nasıl yapılır? adım adım yapılışı

1 Fırını 180 dereceye ısıtın. Fırına girebilen bir kaba domates rendesini dökün.
2 Sırasıyla balık dahil tüm malzemeleri dizin.
3 Üst kısmına tereyağını minik parçalar halinde dağıtın.
4 Ardından üzerine zeytinyağını gezdirin.
5 Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kuru veya taze kekikle sıcak olarak servis yapabilirsiniz.