Palamut pilaki tarifi nasıl yapılır?
Sevgili Jale Balcı ve Müge Nebioğlu’nun Remzi Kitabevi’nden çıkan ‘Derin Köklerin Meyvesi Zeytinyağı’ kitabından hafif ve lezzetli bir tarif: Palamut pilaki... Peki, palamut pilaki tarifi nasıl yapılır? İşte palamut pilaki için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
30 dakikaKALORİ
395Palamut pilaki için malzemeler;
- 1 adet palamut
- kemiksiz fileto
- 1 su bardağı domates rendesi
- 5 adet defne yaprağı
- 5 adet reyhan yaprağı
- 1 adet mor soğan (orta boy ve ince dilimlenmiş)
- 5 dilim limon (ince ve yuvarlak dilimlenmiş)
- 3 adet misket limonu (ince ve yuvarlak dilimlenmiş)
- 2 adet yeşil biber (çekirdekleri temizlenmiş ve yuvarlak doğranmış)
- 6 diş sarımsak (bütün)
- 2 adet sarı biber
- 1 adet dilimlenmiş Arnavut biberi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı erken hasat zeytinyağı
- Kuru veya taze kekik
Palamut pilaki tarifi nasıl yapılır? adım adım yapılışı
1
Fırını 180 dereceye ısıtın. Fırına girebilen bir kaba domates rendesini dökün.
2
Sırasıyla balık dahil tüm malzemeleri dizin.
3
Üst kısmına tereyağını minik parçalar halinde dağıtın.
4
Ardından üzerine zeytinyağını gezdirin.
5
Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kuru veya taze kekikle sıcak olarak servis yapabilirsiniz.