Pancar ile marine edilmiş somon tarifi nasıl yapılır? Danilo Zanna tarifiyle...

En lezzetli balıklardan biri olan somon pancarla birleşerek mükemmel bir tat ortaya çıkarıyor. Şef Danilo Zanna'nın pancar ve somon yorumu harika bir uyum sağlıyor. Bu çok lezzetli pancar ile marine edilmiş somon tarifi nasıl yapılır diyorsanız Danilo Zanna'dan aldığımız tarife bakmalısınız

Pancar ile marine edilmiş somon tarifi nasıl yapılır? Danilo Zanna tarifiyle...

KAÇ KİŞİLİK

2 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

25 dakika

KALORİ

210

Elele, pandemi günlerinde ünlü şef ve yemek kitabı yazarlarından sağlıklı, bağışıklığı güçlendirecek tarifler almıştı. Sosyal mesafeli 50 tarif arasında Danila Zanna'nın pancarla marine edilmiş somon tarifi de vardı. Hazırsanız başlayalım... (Somonun faydaları haberimiz ve somon köftesi tarifi de ilginizi çekebilir)

Pancar ile marine edilmiş somon tarifi için gerekli malzemeler

  • 2 haşlanmış kırmızı pancar
  • 1 demet dereotu
  • maydanoz ve mercanköşk karışımı
  • 600 gr somon fileto
  • 1 kg kaya tuzu

SOMON HAKKINDA

Somon oldukça sağlıklı bir balık. Hatta Amerikan Kalp Derneği, yetişkinlere haftada iki porsiyon somon gibi yağlı tür balık yemeleri tavsiyesinde bulunuyor. Yaklaşık 100 gramlık çiftlik somonu porsiyonu 206 kaloridir.

Pancar ile marine edilmiş somon tarifi adım adım yapılışı

1 Pancarların küçük parçalar şeklinde doğrayın
2 Dereotu, maydanoz ve mercanköşk karışımını ince ince kıyın ve pancar ile karıştırın
3 Somonu, içine zeytinyağı sürülmüş fırın tepsisine alın
4 Üzerini tuz ve pancar püresi ile kaplayıp buzdolabında 8 saat bekletin
5 Üzerindeki pancar püresi ve tuzu temizleyip dilimledikten sonra dilerseniz yanında avokado dilimleriyle birlikte servis yapın.