Pani Puri tarifi nasıl yapılır?
Pani Puri tarifi Hint mutfağına özgü sokak lezzetlerinden. 14 Kasım'da MasterChef'te Somer Şef'in tarifinin ardından Pani Puri ve lezzeti merak konusu oldu. Peki, Pani Puri evde nasıl yapılıyor? İşte evde hazırlayabileceğiniz Pani Puri tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
KAÇ KİŞİLİK
5 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
45 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
25 dakikaKALORİ
160Hamur İçin Gerekli Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvıyağı
- 1 çay kaşığı karbonat
- ½ su bardağı sıcak su
Harç İçin Gerekli Malzemeler
- 3 adet patates
- 1 adet soğan
- 5 dal taze kişniş
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
Theka pani sosu için malzemeler
- 1 demet taze kişniş
- ½ lime suyu
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil
- ½ demet taze nane
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı demirhindi püresi
- 1 su bardağı su
Kheta mita pani sosu için malzemeler
- 1 yemek kaşığı demirhindi püresi
- 1 su bardağı su
- 2 kaşık şeker
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Pani Puri tarifi adım adım yapılışı
1
Hamur yapımı ile tarife başlayın. Malzemelerin tamamını bir karıştırma kabına alın ve kıvam alana kadar yoğurun.
2
Üzerini bir bez ile kapatarak 15-20 dakika dinlendirin.
3
Tezgah üzerinde açın ve bardak ağızı ile yuvarlaklar kesin.
4
Bir tava da sıvıyağı kızdırın ve arkalı önlü hamurları kızartın.
5
Harç için patatesleri haşlayın.
6
Haşlanan patatesleri dilimlere bölün ve bir kaba alın.
7
Soğanları küçük küçük doğrayın ve haşlanan patateslerin içerisine atın.
8
Kişnişleri ince ince doğrayın ve ilave edin.
9
Baharatları ve nohutu ekleyerek karıştırın. Bir spatula yardımı ile biraz ezebilirsiniz.
10
Theka pani için bütün malzemeleri bir robot içerisine koyun ve karıştırın.
11
Su ile açarak bir tabağa aktarın.
12
Kheta mita pani için olan malzemeler su içerinde açılarak karıştırılır ve bir tabağa alınır.
13
Kızaran hamurlara parmak ile delikler açılır.
14
İçerisine harç yerleştirilir ve soslardan istenilen sos içerisine koyularak tüketilir. Afiyet olsun!