Paskalya çöreği tarifi nasıl yapılır?
Paskalya'da pastanelerden kokusu yükselen paskalya çöreğini evinizde pastane kıvamında yapmanız mümkün! Hristiyanların paskalya bayramında yapılan paskalya çöreği paskalya bayramının sembolü. Peki, hem tatlı hem de tuzlu olarak yapılabilen paskalya çöreği nasıl yapılır? İşte paskalya çöreği tarifi
KAÇ KİŞİLİK
8 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
40 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
60 dakikaKALORİ
440Paskalya çöreği tarifi için gerekli malzemeler
- 250 gr.tereyagi
- 1.5 bardak şeker
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket damla sakızı
- 5 tane yumurta
- 1.5 bardak süt
- 8 veya 9 su bardağı un
Paskalya çöreği tarifi adım adım yapılışı
1
Önce yumurtayı 5 dakika yavaş olarak ardından 5 dakika hızlı olarak mikserle çırpın.
2
Çırptığınız yumurtaya şeker ekleyin şekeri iyice çırpın.
3
Ayrı bir yerde mayayı yarım bardak su, 2 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı şeker ile karıştırıp dinlenmeye bırakın.
4
Bekletmiş olduğunuz mayayı yumurtayla iyice karıştırın. 2 yemek kaşığı mahlep ve 1 paket damla sakızını da karıştırın.
5
7 ya da 8 bardak unu ölçülü bir şekilde bu karışıma ilave edip güzelce yoğurun. Bu hamuru hamur kabarana kadar (2-3 saat kadar) mayalanmaya bırakın.
6
Mayalanan hamurunuzu tekrar yoğurup örgü şekli verin. Bu hali ile tepside tekrardan mayalanmasını bekleyin.
7
Örgü şeklinde mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarısını sürün file badem sepin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınınızda pişirin.