Patatas Bravas tarifi nasıl yapılır?

Tapas denilince İspanya mutfağı akıllara geliyor. Bu seferde İspanya mutfağına yol alıyoruz... Farklı soslarla hazırlanan ve patateslerle harmanlanan Patatas Bravas nasıl yapılır? Soslarının tarifini de verdiğimiz Patatas Bravas tarifinde adım adım yapılışını hazırladık.

Patatas Bravas tarifi nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

2 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

250

Patatas Bravas tarihçesi

Paella tartışmasız İspanya'nın en ünlü yemeği olarak adlandırılabilse de, bir araya gelen aile ve arkadaşlar için ideal olan lüks ve kutlama yemeğidir. İspanya'nın en yaygın ve en sevilen günlük yemeğini keşfetmek istiyorsanız, patatas bravas'tan başkasına bakmayın.

Bu ikonik yemek, İspanya 1542'de İnka imparatorluğunu fethettikten ve domates gibi tarımlarını geri getirdikten sonra Madrid'de ortaya çıktı. Orijinal tarif, baharatlı domates sosuyla süslenmiş ve sıcak olarak servis edilen düzensiz, ısırık büyüklüğünde kızarmış patates parçalarıdır. “Bravas” sosun sıcağındaki ve baharatındaki ateşliliği ifade eder.

 

Patatas Bravas tarifi için gerekli malzemeler

  • 2 adet patates
  • Sıvıyağ

Bravas sos

  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 75 ml su
  • 50 ml sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • 5 gr tuz
  • 1/2 su bardağı domates püresi

Aioli sos için

  • 80 ml süt
  • 2 diş sarımsak
  • 10 gr elma sirkesi
  • 5 gr tuz
  • Ayçiçek yağı

Patatas Bravas tarifi adım adım yapılışı

1 Patatesler küp küp doğranır su içerisinde yıkanır, iyice kuruduktan sonra 150 derecede ön kızartma yapılır. Ön kızartma 5 dakika sürmelidir. Ardından bir peçete üzerine patatesler çıkartılır.
2 Bravas sos için malzemelerin tamamı bir çırpıcıya alınarak homojen kıvama gelene dek karıştırılır.
3 Aioli sos için Ayçiçek yağı dışındaki malzemeler karıştırıcıya alınır.
4 Karışan sütlü karışıma yavaş yavaş kıvam alana kadar sıvıyağ dökülür.
5 Yağ 150 dereceden 190 dereceye getirilir. Patatesler eklenerek renk alana kadar kızartılır.
6 Patatesler servis tabağına alınır, üzerine aioli sos ve bravas sos dökülerek sıcakken servis edilir. Afiyet olsun!