Patlıcan musakka nasıl yapılır? Patlıcan musakka tarifi, malzemeleri ve püf noktaları

Hemen hemen herkesin sevdiği patlıcan musakka, patlıcan ve kıymanın muhteşem uyumu ile lezzetine doyulmayan yemekler arasında yer alıyor. Pratik patlıcan musakka tarifini arayanlardan biri de sizseniz işte Lezzet mutfak şefi Başak Öngel'den tüm ayrıntıları ile patlıcan musakka tarifi...

Patlıcan musakka nasıl yapılır? Patlıcan musakka tarifi, malzemeleri ve püf noktaları

KAÇ KİŞİLİK

5 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

25 dakika

KALORİ

173

Patlıcan Musakka Tarifi için malzemeler

  • 400 gr kıyma
  • 5 adet patlıcan
  • 3 adet biber
  • 3 adet domates ( rendelenmiş ya da küçük doğranmış)
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı su
  • 3 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • kimyon
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıcak su

Patlıcan Musakka Tarifi adım adım yapılışı

1 Patlıcanlar alacalı şekilde soyulur ve halka halka dilimlenir.
2 Tuzlu su içerisinde acılıkları gidene kadar bekletilir.
3 Sıcak sıvıyağ içerisinde patlıcan arkalı önlü kızartılır.
4 Ayrı bir tencerede zeytinyağı alınır, kıyma ilave edilir ve pişirilir.
5 Soğan ve biber ince yemeklik doğranır.
6 Kavrulan kıymaya soğan ve biber ilave edilir.
7 Ardından domates, rende sarımsak, salça ve baharat eklenir.
8 Su eklenerek pişirilir.
9 Farklı bir tencerenin alt tabanına kızaran patlıcanlar yerleştirilir.
10 Kıymalı harç üzerine eklenir. Su ilave edilir ve 15-20 dakika pişirilir.
11 Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.