Pembe düş flan tarifi nasıl yapılır?
Şef Cihan Kıpçak’ın yorumuyla Fransız Mutfağı tatlılarından flan tarifi. Vanilyanın aroması ile birleşen kremamsı nefis bir tatlı. İşte flan tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
KAÇ KİŞİLİK
10 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
60 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
35 dakikaKALORİ
145Karamel için malzemeler;
- 300 gr toz şeker
- 50 gr su
- 10 gr limon suyu
Flan için malzemeler;
- 230 gr krem peynir
- 350 gr süt
- 250 gr krema
- 150 gr şeker
- 5 yumurta
- 10 gr vanilya esansı
Pembe düş flan tarifi adım adım yapılışı
1
Karamel için gerekli malzemeleri, kısık ateşte karamel rengi alana dek pişirip kalıpların tabanlarını tamamen ince bir kat kaplayacak kadar dökün.
2
Ardından flan için gerekli tüm malzemeyi, derin bir kapta el blender’ı ile homojen olana kadar karıştırın.
3
Daha önceden hazırlanan karamelli kalıpların üzerine doldurun.
4
Derin bir kapta içerisinde ılık su ile fırına atın. 140 derecede yaklaşık 35 dakika pişirin.
5
Fırından çıkıp soğuduktan sonra, bir gece dolapta dinlendirin.
6
Kırmızı meyveler ve meyveli dondurma ile servis edebilirsiniz.