Peynir ezmesi tarifi nasıl yapılır? İşte adım adım yapılışı...
Sevgili Jale Balcı ve Müge Nebioğlu’nun Remzi Kitabevi’nden çıkan ‘Derin Köklerin Meyvesi Zeytinyağı’ kitabından kahvaltı sofralarınız için oldukça lezzetli bir tarif. Peki, peynir ezmesi tarifi nasıl yapılır? İşte gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK
6 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
25 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
0 dakikaKALORİ
119Peynir ezmesi için;
- 100 g ezine beyaz peynir
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için;
- ½ çay bardağı karışık çeri domates (ikiye bölünmüş)
- Taze kekik veya fesleğen
Servis için;
- Simit veya ekmek kırıntıları
Peynir ezmesi tarifi nasıl yapılır? adım adım yapılışı
1
Peynir ezmesi malzemelerini rondoya koyun ve kremamsı bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.
2
Ardından bir servis tabağına alın.
3
Bir sonraki aşamada sosu hazırlamak için bir tavayı ocakta ısıtın.
4
Zeytinyağında domatesleri 2-3 dakika kavurun. Sıcakken peynirin üzerine dökün ve kekikle süsleyin.
5
Bu karışımı simit veya ekmek kırıntıları ile sıcak şekilde servis yapabilirsiniz.
yemek

İslim kebabı tarifi

Modern dokunuşlarla yeniden yorumlanmış bir Ramazan sofrası

Uzun süre tok kalmak için sahurda neler yenmeli?

Bir diyetisyene göre 5 farklı fit tatlı

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, pratik 9 tatlı tarifi

Ramazan pidesi tarifi

Patates Köftesi Tarifi

Tokluk sağlayacak dengeli 5 günlük Ramazan menüsü

Sevgililer Günü menüsü: Sevgililer Günü için 9 yemek önerisi
