Peynir ezmesi tarifi nasıl yapılır? İşte adım adım yapılışı...

Sevgili Jale Balcı ve Müge Nebioğlu’nun Remzi Kitabevi’nden çıkan ‘Derin Köklerin Meyvesi Zeytinyağı’ kitabından kahvaltı sofralarınız için oldukça lezzetli bir tarif. Peki, peynir ezmesi tarifi nasıl yapılır? İşte gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

Peynir ezmesi tarifi nasıl yapılır? İşte adım adım yapılışı...

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

25 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

0 dakika

KALORİ

119

Peynir ezmesi için;

  • 100 g ezine beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için;

  • ½ çay bardağı karışık çeri domates (ikiye bölünmüş)
  • Taze kekik veya fesleğen

Servis için;

  • Simit veya ekmek kırıntıları

Peynir ezmesi tarifi nasıl yapılır? adım adım yapılışı

1 Peynir ezmesi malzemelerini rondoya koyun ve kremamsı bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.
2 Ardından bir servis tabağına alın.
3 Bir sonraki aşamada sosu hazırlamak için bir tavayı ocakta ısıtın.
4 Zeytinyağında domatesleri 2-3 dakika kavurun. Sıcakken peynirin üzerine dökün ve kekikle süsleyin.
5 Bu karışımı simit veya ekmek kırıntıları ile sıcak şekilde servis yapabilirsiniz.