Pırasayı herkese sevdirecek lezzet: Anneannemin pırasa köftesi

Elele arşivinde, oyuncu ve sanatçı Deniz Türkali'den pırasayı sevdirecek bir tarif var... Anneannemin pırasa köftesi... Pırasaya karşı mesafeliyseniz bile bu tarifi mutlaka denemelisiniz...

Pırasayı herkese sevdirecek lezzet: Anneannemin pırasa köftesi

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

120 dakika

KALORİ

350

Pırasaya karşı önyargılı olabilirsiniz. Ancak bu lezzete hayır diyemeyeceksiniz. 

Anneannemin pırasa köftesi için malzemeler:

  • 1 kilo pırasa
  • 250 gr yağsız kıyma
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • karabiber
  • Zeytinyağı
  • Un

Pırasa köftesi nasıl yapılır? İşte Deniz Türkali'den anneannemin pırasa köftesi adım adım yapılışı

1 Pırasaların dış yaprakları ayıklandıktan sonra 3-4 cm’lik boyutlarda kesin ve yıkayın.
2 Bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın.
3 Haşlanan pırasaları bir kevgire alın ve buzdolabında birkaç saat suyunu süzmesi için bekletin.
4 Suyu süzülen pırasaları iki avuç arasında iyice sıkın.
5 Haşlanmış ve suyu iyice sıkılmış pırasaları mikserden geçirin.
6 İçine kıyma, 1 yumurta, tuz ve karabiber eklendikten sonra iyice yoğurup köfte şekli verin.
7 Zeytinyağını bir yandan kızdırırken, diğer yandan köfteleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya batırın.
8 Kızgın yağda çevirerek kızartın.