Pırasayı herkese sevdirecek lezzet: Anneannemin pırasa köftesi
Elele arşivinde, oyuncu ve sanatçı Deniz Türkali'den pırasayı sevdirecek bir tarif var... Anneannemin pırasa köftesi... Pırasaya karşı mesafeliyseniz bile bu tarifi mutlaka denemelisiniz...
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
120 dakikaKALORİ
350Pırasaya karşı önyargılı olabilirsiniz. Ancak bu lezzete hayır diyemeyeceksiniz.
Anneannemin pırasa köftesi için malzemeler:
- 1 kilo pırasa
- 250 gr yağsız kıyma
- 2 yumurta
- Tuz
- karabiber
- Zeytinyağı
- Un
Pırasa köftesi nasıl yapılır? İşte Deniz Türkali'den anneannemin pırasa köftesi adım adım yapılışı
1
Pırasaların dış yaprakları ayıklandıktan sonra 3-4 cm’lik boyutlarda kesin ve yıkayın.
2
Bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın.
3
Haşlanan pırasaları bir kevgire alın ve buzdolabında birkaç saat suyunu süzmesi için bekletin.
4
Suyu süzülen pırasaları iki avuç arasında iyice sıkın.
5
Haşlanmış ve suyu iyice sıkılmış pırasaları mikserden geçirin.
6
İçine kıyma, 1 yumurta, tuz ve karabiber eklendikten sonra iyice yoğurup köfte şekli verin.
7
Zeytinyağını bir yandan kızdırırken, diğer yandan köfteleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya batırın.
8
Kızgın yağda çevirerek kızartın.