Portakallı havuç çorbası nasıl yapılır? Portakallı havuç çorbası tarifi

Hem portakal hem de havucun birçok yararından faydalanmanız için harika bir tarifimiz var: Portakallı havuç çorbası. Yılbaşı yemeğinde de tercih edebileceğiniz portakallı çorba tarifi Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Görevlisi, Akademisyen Gökhan Taşpınar'dan geliyor.

Portakallı havuç çorbası nasıl yapılır? Portakallı havuç çorbası tarifi

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

KALORİ

41

Portakallı Havuç Çorbası Tarifi için Malzemeler

  • 4 adet havuç
  • 2 dilim kereviz 100 gr.
  • 1 kereviz sapı
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 5 su bardağı su
  • 3 orta boy portakal
  • 25 gr. tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Portakallı Havuç Çorbası Tarifi adım adım yapılışı

1 Havuç, kereviz, kereviz sapı, soğan ve patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tereyağını eriterek sebzeleri 5 dakika soteleyin.
2 Üzerine 2 su bardağı su ilave edin ve orta ateşte 20 dakika pişirin.
3 3 portakalın 2 tanesini sıkın, kalan 3ncüsününde yarısını sıkın, takriben 100 ml portakal suyu elde edeceksiniz.
4 Kalan yarısını da halka halka kesin ve kabuğunu çıkartın.
5 Tenceredeki sebzeler 20 dakika piştikten sonra yumuşayacaklardır.
6 Yumuşayan sebzeleri blenderdan geçirip kalan suyu ekleyin.
7 Portakal suyu, tuz ve karabiberi çorbaya ilave edin.
8 Dilimlediğiniz portakalları ve birkaç yaprak da kereviz sapının yeşilliklerini ekleyip 10 dakika kaynatın.
9 Sıcak olarak servis yapın.