Şipşak Krep
Malzemeler
100 gr sade un
2 büyük yumurta
300 ml süt
1 yemek kaşığı bitkisel yağ, ayrıca kızartma için de biraz kullanılacak
Pudra şekeri (isteğe bağlı)
Aşama 1
Bir kaseye veya büyük bir sürahiye 100 gr sade un, 2 büyük yumurta, 300 ml süt, 1 yemek kaşığı ayçiçeği veya bitkisel yağ ve bir tutam tuzu koyun, ardından pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar çırpın.
Aşama 2
Vaktiniz varsa 30 dakika dinlenmeye bırakın veya hemen pişirmeye başlayın.
Aşama 3
Orta boy bir kızartma tavası veya krep tavasını orta ateşte ayarlayın ve biraz yağlı mutfak kağıdı ile dikkatlice silin.
Aşama 4
Kreplerinizi her iki tarafta da altın rengi olana kadar 1 dakika pişirin, beklerken fırında sıcak tutabilirsiniz.
Aşama 5
Pudra şekeri veya en sevdiğiniz dolgu malzemesi ile servis yapın. Soğuduktan sonra krepleri pişirme kağıdı arasına katlayabilir, ardından streç filme sarabilir, hatta 2 aya kadar dondurucu da saklayabilirsiniz.
Yumurtalı Simit
Malzemeler
50 gr krem peynir
2 simit, ikiye bölünmüş ve hafifçe kızartılmış
100 gr sucuk, dilimler halinde kesilmiş ve pişirilmiş
1 avokado, dilimlenmiş
½ dilim dilimlenmiş limon
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yumurta
Bir tutam kırmızı biber
Aşama 1
Krem peyniri kızarmış simitlerin her iki yarısına da sürün. Sucukları alt yarıya ekleyin, ardından avokadoyu üstüne koyun. Biraz limon suyunu sıkın ve iyice baharatlayın.
Aşama 2
Yağı yapışmaz bir tavada ısıtın. Yumurtaları sıcakken pişirin ve istediğiniz gibi baharatlayın. Yumurtaları her bir simit tabanının üzerine koyun ve her bir yumurta sarısının üzerine kırmızı biber serpin.
Aşama 3
Simitin diğer yarısını da koyarak isterseniz tost makinesinde biraz daha ısıtıp daha sonra servis yapın.
Yoğurtlu Yumurta
Malzemeler
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet ince dilimlenmiş soğan
1 adet kırmızı biber, isterseniz çekirdek içi (servis için)
1 küçük ince dilimlenmiş kırmızı biber
8 çeri domates
1 dilim ekşi mayalı ekmek
4 yumurta
2 yemek kaşığı yağsız süt
Küçük demet maydanoz, ince doğranmış
4 yemek kaşığı doğal yoğurt (servis için)
Aşama 1
Tavayı yağlayın ve biraz ısıtın. Soğan, çeri domates, karabiber ve acı biberi karıştırın. Yumuşamaya başlayana kadar pişirin.
Aşama 2
Yumurtaları süt ve maydanozla çırpın, bir başka yağlı tavada pişirin.
Aşama 3
Yoğurtla servis yapın.
Mantarlı Yulaflı Omlet
Malzemeler
500 gr mantar
4 yemek kaşığı sıvı yağ
320 gr çeri domates, ikiye bölünmüş veya 8 adet dilimlenmiş domates (pişirebilir ya da servis için kullanabilirsiniz)
2 avuç dolusu ince kıyılmış maydanoz
8 yemek kaşığı yulaf lapası (un haline de getirebilirsiniz)
10 yumurta
Aşama 1
Mantarların yarısını ince ince dilimleyin. Yapışmaz bir tavada 2 çay kaşığı yağı ısıtın. Mantarları ilave edin, kısa süre karıştırdıktan sonra kapak üzerinde 6-8 dakika kavurun. Domateslerin yarısını karıştırın, ardından kapağı kapalı olarak yumuşayana kadar 1-2 dakika daha pişirin.
Aşama 2
Maydanoz ve yulaf ile yumurtaları iyice çırpın. Yapışmaz büyük bir tavada birkaç damla yağı ısıtın. Bir ¼ yumurta karışımını dökün ve neredeyse sertleşene kadar 1 dakika kızartın, krep yapıyormuş gibi ters çevirin.
Aşama 3
Mantarları da ekleyip biraz daha pişirin ve ılık bir şekilde servis edin.